De feestdagen komen er aan. Ga jij nog een borrelplank op tafel zetten? Dan heb ik hier nog een lekker smeerseltje voor je. Namelijk vegan creamcheese. Jep,  je leest het goed. Creamcheese zonder melk dus. Ik maak deze creamcheese op basis van cashewnoten. Het is echt heel makkelijk om te maken. Het is belangrijk dat je vooraf even de cashewnoten in ruim water weekt. Het beste kun je deze even een avond van tevoren in een kom met water zetten.

Recept: vegan creamcheese

Wat heb je nodig?

  • 100 gram cashewnoten (ongeroosterd en ongezout)  (6 uur geweekt in water)
  • eetlepel citroensap
  • theelepel knoflookpoeder
  • snuf chilipeper
  • snuf zout
  • twee theelepels edelgistvlokken
  • 10 blaadjes basilicum of een andere kruiden bijvoorbeeld bieslook

Hoe maak je het?

  1. Giet de cashewnoten af in een vergiet. En doe de cashewnoten met alle andere ingrediënten in de blender. En blend het tot het een egale massa is geworden.
  2. Proef even of de creamcheese op smaak is. Voeg anders nog wat kruiden naar wens toe.
  3. Schep de creamcheese in een glazenpotje en zit dit voor een uurtje in de koelkast.

Volg Puur Suzanne ook op Pinterest en sla daar dit recept op! 

Vegan creamcheese - vegan en vega broodbeleg - dip - borrelhapje- www.puursuzanne.nl

  • Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)