Vandaag deel ik een lekker recept voor vegan creamcheese met bieslook. Jep,  je leest het goed. Creamcheese zonder koemelk dus. Ik maak deze creamcheese op basis van ongebrande cashewnoten.

Vegan chreamcheese is echt heel makkelijk om zelf te maken. Het is belangrijk dat je vooraf even de cashewnoten in ruim water weekt. Het beste kun je noten even een avond van tevoren in een kom met water zetten. Ook is het fijn als je goede keukenapparatuur in huis hebt.

Een sterke blender

De cashewnoten moeten worden fijngemalen tot een zachte créme. Het is daarom heel belangrijk dat je een goede blender hebt met veel kracht en een sterke motor. Ik heb een aantal goede blenders gezien bij OTTO in verschillende prijsklasse. Een goede blender zorgt ervoor dat je van de cashewnoten echt een hele gladde creamcheese kan maken, en dat je de blender niet oververhit raakt.

Een goede en sterke blender vind ik sowieso onmisbaar in mijn keuken. Het is natuurlijk wel even een flinke investering, maar je kunt er jaren mee vooruit. Ik gebruik mijn blender zelf echt dagelijks. Ik gebruik de blender voor soepen, smoothies en sauzen. Voor mij echt een onmisbaar apparaat.

Vegan creamcheese

Recept: vegan creamcheese met bieslook

Wat heb je nodig?

  • 150 gram ongebrande cashewnoten, in water geweekt
  • 3 eetlepels sojadrink
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • snuf zout
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden

Hoe maak je het? 

  1. Giet de cashewnoten af in een vergiet. En doe de cashewnoten met de sojadrink, appelazijn en de edelgistvlokken in de blender. En blend het tot het een egale massa is geworden.
  2. Proef even of de creamcheese op smaak is. Schep nu de fijngesneden bieslook erdoorheen.
  3. Schep de creamcheese in een glazenpotje en zit dit voor een uurtje in de koelkast.

Erg lekker op een warme bagel of bij de borrel op een toastje.

Geniet ervan! 

Vegan creamcheese

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)