Zoals jullie vast wel weten ben ik, Yvonne dol op vegan croissants. Je kan mij voor weinig dingen wakker maken, maar voor een heerlijke croissant met een heerlijke kop koffie mag je dat zeker wel. Gelukkig bestaan er niet alleen roomboter croissants meer, en er bestaat zelfs plantaardig croissantdeeg. Hiermee kun je heel veel verschillende varianten maken. Ellen en ik besloten dan ook om een Twix croissant, jawel met caramel, koek en chocolade, te maken. Maar daarnaast gaven we hem ook nog eens een andere vorm, zodat het een echt feestje op je ontbijtbordje is.
Wat heb je nodig voor 6 twix croissants
- 1 rol plantaardig mini croissantdeeg van bijvoorbeeld Ah huismerk
- 4 theelepels kokoscaramel dit koop je bij de toko of kun je zelf maken met gecondenseerde kokosmelk
- 20 gram 75% fairtrade chocolade
- 4 digestive koekjes
- Muffinvorm
- 15 ml sojadrink
- Olie of margarine om in te vetten
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de muffinvorm in.
- Rol het croissantdeeg uit en verdeel deze in drie rechthoekig stukken.
- Snijd de chocolade in kleine stukjes.
- Verdeel in het midden van het deeg 1 theelepel kokoscaramel.
- Verdeel hier een verkruimelt koekje over en 1/4 deel van de chocolade.
- Rol het deeg strak op.
- Snijd de rol in het midden door.
- Maak de rol aan beide uiteinde dicht door het deeg tegen elkaar aan te drukken.
- Rek de rol voorzichtig een beetje uit.
- Leg het rolletje er al draaiend in de muffinvorm.
- Bestrijk deze met sojadrink.
- Bak ze af in ca 15 minuten goudbruin af. (baktip: bak ze de laatste 5 minuten af op 200 graden)
- Laat ze licht afkoelen en top ze af met de overige caramel, koekkruimels en chocolade stukjes.
Geniet van je ontbijt met deze heerlijke vegan twix croissants!
Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.
- Havermoutcrumble met aardbeien - 15/09/2023
- Smoothiebowl choco loco - 04/09/2023
- Flammkuchen met gegrilde groenten - 26/06/2023