Weekend! Dat betekent tijd voor een uitgebreider ontbijt. Een ontbijtje wat even in de oven moet en terwijl het ontbijtje in de oven staat heb jij tijd om de krant te lezen en alvast een kopje koffie te drinken.

Ik maakte deze week een heerlijke vegan crumble met peer en deel deze met veel plezier met jullie. Ik vind deze crumble perfect bij de zondag passen. Ik gebruik in dit recept 75 gram havermout Je kunt ook 75 gram boekweitvlokken of deze twee combineren. Kijk even wat je zelf in huis hebt.

Het ontbijt is voor 2-3 personen. Eet je dit alleen? Dan kan je het restje ook prima in de koelkast bewaren voor de volgende dag. Hopelijk heb je deze ochtend nog tijd om dit heerlijke ontbijt te maken en anders is het een goed idee voor het volgende weekend.

Wat heb je nodig voor 2 -3 personen?

een gietijzer pannetje of een kleine ovenschaal

  • 1 grote peer
  • 3 grote dadels ontpit en fijngesneden
  • 2 theelepels kaneel
  • 100 gram havermout
  • kokosolie om in te bakken
  • 2 flinke eetlepels ahornsiroop of een andere zoetstof
  • theelepel vanille poeder

Hoe maak je deze crumble?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de peren in plakjes. Bak in een koekenpan de peren in wat kokosolie toe en daarna de stukjes fijngesneden dadel toe.
  2. De peer mag lekker zacht worden. Als de peer zacht is zet je het vuur uit en roer je de kaneel er goed doorheen.
  3. Meng in een kom de havermout, de siroop en de vanillepoeder.
  4. Schep het peermengsel in het pannetje.
  5. Verdeel daarna het havermout mengsel over de peer heen. Druk het aan met de achterkant van de lepel. Druppel eventueel nog wat ahornsiroop hierover heen.
  6. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven totdat de crumble goudbruin is.
  7. Laat deze nog 10 minuten afkoelen en serveer deze lauwwarm.
  8. Schep het op een bord en schep er wat (kokos) yoghurt op. En vergeet geen lekkere kop koffie erbij te zetten.

Geniet ervan!

Eet smakelijk!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)