Dit recept is een plantaardige alternatief voor de traditionele eiersalade. Het is gemaakt van tofu. Superlekker op een geroosterde boterham maar je kunt het ook serveren met een toastje voorbij de borrel. Ik breng de eiersalade op smaak met kala namak. Dit is Indiaas zwart zout- vulkanisch steenzout. Zout met een heel specifieke smaak, ruikt en smaakt als gekookte eieren. Het Kala Namak zout wordt gebruikt als specerij in de Indiase keuken. De vruchten van de boom Terminalia chebula (harad zaden) worden gekookt met zout waarbij het zout de smaak en de kleur van de peulvruchten over neemt. Dit zwarte zout kun je kopen bij de biologische supermarkt of toko.
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek (nu ook als e-book) met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
Vegan eiersalade
Ingrediënten
- 375 gram tofu
- 3 eetlepels vegan mayonaise bijvoorbeeld van Remia
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 bosui
- 2 augurken
- 2 theelepels kala namak (zwart zout) naar smaak
Instructies
- Laat de tofu goed uitlekken en verkruimel die met je handen.
- Snij de bosui en de augurken heel fijn.
- Meng de tofu met de mayo in een bakje. Roer echt goed door.
- Breng op smaak met de kerriepoeder en de kala namak.
- Meng de stukjes bosui en de augurken erdoorheen.
Notities
Vind je het leuk wat wij doen? Ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023