Flammkuchen lijkt een beetje op een dunne pizza.  Maar het is toch net even anders. De standaard flammkuchen is vaak met creme fraiche, spekjes en ui. Tegenwoordig zie je veel verschillende toppings en kun je deze flammkuchen ook heel gemakkelijk vegetarisch of zelfs vegan maken. Doordat ze in de supermarkt tegenwoordig plantaardige fraîche verkopen. Ik maakte samen met Ellen een vegan flammkuchen met gegrilde groente, maar uiteraard kun je hier zelf nog vegan spekjes aan toevoegen. Heerlijk voor de lunch of met een lekkere soep als avondeten.

Recept: Flammkuchen met gegrilde groenten

Wat heb je nodig?

  • 1 rol vegan flammkuchendeeg (tante Fanny)
  • 1oo gram haver fraîche
  • 1/2 courgette
  • 1oo gram kastanje champignons
  • 2 bosuitjes
  • 25 gram pijnboompitten
  • 50 gram rucola
  • snufje peper

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de champignons en courgette in dunne plakjes.
  3. Grill de plakjes champignons en courgette of bak deze met een klein beetje olie op in de koekenpan.
  4. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes.
  5. Rol het deeg uit over de bakplaat.
  6. Smeer de haver fraîche over het deeg uit.
  7. Bekleed het deeg met de courgette, champignons, de helft van het bosuitje en peper naar smaak.
  8. Bak deze in de oven ca 12 minuten af tot de flammkuchen goudbruin is.
  9. Rooster in een pan zonder olie de pijnboompitten.
  10. Garneer de flammkuchen met de pijnboompitten, rucola en de andere helft van het bosuitje.

Flammkuchen met gegrilde groente | vegen flammkuchen | lunch | puur suzanne

Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.

social
Latest posts by Yvonne (see all)