Flammkuchen lijkt een beetje op een dunne pizza. Maar het is toch net even anders. De standaard flammkuchen is vaak met creme fraiche, spekjes en ui. Tegenwoordig zie je veel verschillende toppings en kun je deze flammkuchen ook heel gemakkelijk vegetarisch of zelfs vegan maken. Doordat ze in de supermarkt tegenwoordig plantaardige fraîche verkopen. Ik maakte samen met Ellen een vegan flammkuchen met gegrilde groente, maar uiteraard kun je hier zelf nog vegan spekjes aan toevoegen. Heerlijk voor de lunch of met een lekkere soep als avondeten.
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
Recept: Flammkuchen met gegrilde groenten
Wat heb je nodig?
- 1 rol vegan flammkuchendeeg (tante Fanny)
- 1oo gram haver fraîche
- 1/2 courgette
- 1oo gram kastanje champignons
- 2 bosuitjes
- 25 gram pijnboompitten
- 50 gram rucola
- snufje peper
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de champignons en courgette in dunne plakjes.
- Grill de plakjes champignons en courgette of bak deze met een klein beetje olie op in de koekenpan.
- Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes.
- Rol het deeg uit over de bakplaat.
- Smeer de haver fraîche over het deeg uit.
- Bekleed het deeg met de courgette, champignons, de helft van het bosuitje en peper naar smaak.
- Bak deze in de oven ca 12 minuten af tot de flammkuchen goudbruin is.
- Rooster in een pan zonder olie de pijnboompitten.
- Garneer de flammkuchen met de pijnboompitten, rucola en de andere helft van het bosuitje.
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie.
Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne gratis toegankelijk blijven voor iedereen.
- Vegan karamel bars - 15/10/2023
- Havermoutcrumble met aardbeien - 15/09/2023
- Smoothiebowl choco loco - 04/09/2023
De flammkuchen zijn super simpel te bereiden en smaken overheerlijk!