Ik heb vandaag een lekkere hartige snack voor je: vegan frikandelbroodjes. Deze frikandelbroodjes zijn super simpel om te maken en heel snel klaar. Lekker als snack voor in het weekend. Ik maak in het recept gebruik van de mini frikandellen van AH. Deze zijn 100% vegan. Je zou het eventueel ook met vegan balletjes kunnen maken.
Ik maak gebruik van volkoren bladerdeeg, deze kocht ik bij de Eko Plaza maar je kunt ook het bladerdeeg van Koopmans gebruiken dat is te koop in heel veel supermarkten.
Recept: vegan frikandelbroodjes
Wat heb je nodig voor 12 vegan frikandelbroodjes
- 6 plakjes volkoren plantaardige bladerdeeg
- 6 stuks AH vega mini frikandel
- 15 ml sojadrink
- curry favoriet is Hela
Hoe maak je het?
- Ontdooi het bladerdeeg.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij het bladerdeeg doormidden.
- Snij de frikandelletjes in de lengte doormidden.
- Leg de halve frikandel ca 1 cm van de rand op een half bladerdeeg plakje.
- Breng op de langste gedeelte langs de frikandel een streepje curry.
- Bestrijk het uiteinde van het bladerdeeg met een beetje sojadrink.
- Vouw het bladerdeeg dubbel over de frikandel heen en druk de randen stevig aan.
- Bestrijk de bovenkant met een beetje soja drink.
- Kerf met een mes drie kleine sneedjes aan de bovenzijde.
- Herhaal dit bij de andere plakjes.
- Bak de frikandelbroodjes in 15 -20 minuten goudbruin af in de voorverwarmde oven.
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Havermoutcrumble met aardbeien - 15/09/2023
- Smoothiebowl choco loco - 04/09/2023
- Flammkuchen met gegrilde groenten - 26/06/2023