Ik heb vandaag een lekkere hartige snack voor je: vegan frikandelbroodjes. Deze frikandelbroodjes zijn super simpel om te maken en heel snel klaar. Lekker als snack voor in het weekend.  Ik maak in het recept gebruik van de mini frikandellen van AH. Deze zijn 100% vegan. Je zou het eventueel ook met vegan balletjes kunnen maken.

Koken

Recept: vegan frikandelbroodjes 

Wat heb je nodig voor 12 vegan frikandelbroodjes

  • 6 plakjes volkoren plantaardige bladerdeeg
  • 6 stuks AH vega mini frikandel
  • 15 ml sojadrink
  • curry favoriet is Hela

Hoe maak je het?

  1. Ontdooi het bladerdeeg.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3.  Snij het bladerdeeg doormidden.
  4.  Snij de frikandelletjes in de lengte doormidden.
  5. Leg de halve frikandel ca 1 cm van de rand op een half bladerdeeg plakje.
  6. Breng op de langste gedeelte langs de frikandel een streepje curry.
  7. Bestrijk het uiteinde van het bladerdeeg met een beetje sojadrink.
  8. Vouw het bladerdeeg dubbel over de frikandel heen en druk de randen stevig aan.
  9. Bestrijk de bovenkant met een beetje soja drink.
  10. Kerf met een mes drie kleine sneedjes aan de bovenzijde.
  11. Herhaal dit bij de andere plakjes.
  12. Bak de frikandelbroodjes in 12 minuten goudbruin af in de voorverwarmde oven.

Vegan frikandelbroodje | vegan borrelhapje | borrelplank

social
Latest posts by Yvonne (see all)