Ken je die heerlijke geur van kaasstengels bij de bakker. Ik vind dat zo heerlijk ruiken. Toen ik nog een bijbaan had haalde ik deze regelmatig in mijn pauze. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Laatst liep ik langs de bakker en rook ze weer. Ik bedacht mij toen waarom maak ik hier geen vegan variant van? Ze zijn qua zachtheid net iets anders geworden van de bakker. Maar qua smaak zijn ze heerlijk. Deze kaasstengels zijn een mooie toevoeging voor op de borrelplank.
Recept: Vegan kaasstengels
Wat heb je nodig voor 8 grote kaasstengels
- 8 plakjes volkoren plantaardig bladerdeeg
- 2 plakken plantaardige kaas
- 15 ml sojadrink
- sesamzaad ter garnering
Hoe maak je het?
- Ontdooi het bladerdeeg.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Maak twee bladerdeeg plakken aan elkaar, zodat je uiteindelijk vier grote plakken hebt.
- Snijd de plantaardige kaas fijn.
- Verdeel de plantaardige kaas gelijkmatig over twee grote plakken bladerdeeg.
- Bestrijk de randen en de hoeken van het bladerdeeg met sojadrink.
- Leg het bladerdeeg over het bladerdeeg met kaas.
- Snijdt het deeg in 4 gelijke stroken.
- Herhaal dit bij de andere plak, zodat je uiteindelijk 8 gelijke stroken hebt.
- Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar.
- Bestrijk deze met sojadrink en bestrooi deze met sesamzaad.
- Bak de stengels in ca 20 minuten goudbruin af.
Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.
- Havermoutcrumble met aardbeien - 15/09/2023
- Smoothiebowl choco loco - 04/09/2023
- Flammkuchen met gegrilde groenten - 26/06/2023