Houden jullie ook zo van zondag? Ik vind het heerlijk om net iets langer in bed te blijven liggen en daarna rustig de dag te beginnen. Ik zet een kopje koffie, ik zet fijne muziek op (ik heb namelijk een platenspeler en zo fijn om om de ouderwetse manier muziek te luisteren). En heb dan altijd zin in een lekker uitgebreid ontbijtje met lekkere broodjes of croissantjes. Mijn favoriet van dit moment is een kaneelbroodje.
Wist je dat je met croissant deeg zelf heerlijke kaneelbroodjes kan maken? Heel veel croissant deeg is vegan en ik besloot er daarom maar gelijk een geheel plantaardig recept van te maken. Bekijk hier de lijst. Zorg dus dat je voor aankomende zondag een rol deeg in je koelkast hebt staan.
Recept: Vegan kaneelbroodjes
Wat heb je nodig voor 12 kleine kaneelbroodjes
- 1 rol croissant deeg (te vinden in het koelvak van de supermarkt)
- 1 eetlepel kaneel
- 3 eetlepels bruine suiker
- 50 ml sojamelk om de kaneelbroodjes mee in te smeren
Hoe maak je deze kaneelbroodjes?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de suiker en kaneel in een kommetje.
- Rol het deeg uit en snijd het in de lengte doormidden.
- Strooi de kaneel suiker over het deeg en rol beide lappen op. Snijd elke rol in 6 stukken. Leg de rolletjes deeg op een bakplaat.
- Doe de sojamelk in een kommetje en gebruik daarna een kwastje om de bovenkant en de zijkant van de broodjes goed in te smeren met sojamelk.
- Bak de kaneelbroodjes in zo’n 15 minuten goudbruin.
Geniet ervan!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan wijn – Is wijn vegan? - 16/04/2021
- Smoothiebowl met banaan - 14/04/2021
- Duurzaam je tanden poetsen - 09/04/2021
Ziet er lekker uit, ga ik vast proberen.
Dit klinkt als een heerlijk recept, zoals ik het zelf vroeger ook maakte. Maar nu ik zoek naar een vegan alternatief slaag ik daar nog niet zo in. Welk merk croissantdeeg koop jij? Die van AH en Danerolles zijn namelijk niet vegan
Hoi Geanne, Er staat bovenin het artikel een link naar een lijst met vegan deeg. Ik gebruik zelf altijd de rollen van de Lidl. Het is trouwens ook heel lekker om de broodjes in te smeren met abrikozen jam in plaats van soyamelk. Veel bakplezier!