Houden jullie ook zo van zondag? Ik vind het heerlijk om net iets langer in bed te blijven liggen en daarna rustig de dag te beginnen. Ik zet een kopje koffie, ik zet fijne muziek op (ik heb namelijk een platenspeler en zo fijn om om de ouderwetse manier muziek te luisteren). En heb dan altijd zin in een lekker uitgebreid ontbijtje met lekkere broodjes of croissantjes. Mijn favoriet van dit moment is een kaneelbroodje. Wist je dat je met croissant deeg zelf heerlijke kaneelbroodjes kan maken? Heel veel croissant deeg is vegan en ik besloot er daarom maar gelijk een geheel plantaardig recept van te maken. Op de blog Blackbirds and cakes vind je een lijst met alle croissant deeg die vegan is. Bekijk hier de lijst. Zorg dus dat je voor aankomende zondag een rol deeg in je koelkast hebt staan.

Wat heb je nodig voor 12 kleine kaneelbroodjes

  • 1 rol croissant deeg (te vinden in het koelvak van de supermarkt)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 50 ml sojamelk om de kaneelbroodjes mee in te smeren

Hoe maak je deze kaneelbroodjes?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de suiker en kaneel in een kommetje.
  3. Rol het deeg uit en snijd het in de lengte doormidden.
  4. Strooi de kaneel suiker over het deeg en rol beide lappen op. Snijd elke rol in 6 stukken. Leg de rolletjes deeg op een bakplaat.
  5. Doe de sojamelk in een kommetje en gebruik daarna een kwastje om de bovenkant en de zijkant van de broodjes goed in te smeren met sojamelk.
  6. Bak de kaneelbroodjes in zo’n 15 minuten goudbruin.

Geniet ervan!

vegan kaneelbroodjes - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |