Vandaag het recept voor vegan kapsalon van twee collega bloggers. Een goed begin van het weekend.

Net als Suzanne houden wij ook van puur eten. Met onze kleine bus rijden wij, Geert en Iris, de Europese kust af, terwijl we genieten van het buitenleven en experimenteren met verschillende lekkere en gezonde receptjes. Door te kiezen voor pure, onbewerkte ingrediënten hebben we altijd energie voor een surf- of yogasessie en voelen we ons gewoon erg happy! Om dit gevoel te delen zijn we het platform People like you and me gestart, waarop we dagelijks onze good mood food recepten en foodvideos delen.

We vinden het dan ook heel erg leuk dat we een gastblog mogen schrijven voor Puur Suzanne! Uiteraard moest het wel een bijzonder recept zijn. Deze gezonde kapsalon vonden wij een geschikte kandidaat. Jullie ook? Onze gezonde variant op een kapsalon is gemaakt van frietjes uit de oven, gebakken oesterzwammen (een heerlijke vleesvervanger!) verse groentjes en véél knoflooksaus. Lezen jullie mee voor het recept?

Wat heb je nodig voor twee grote eters?

  • 6 aardappelen
  • 300 gram oesterzwammen
  • sla
  • komkommer
  • tomaat
  • ½ ui
  • twee theelepels oregano

Voor de saus

  • Pakje (250 ml) plantaardige kookroom (wij gebruikte kookroom van haver)
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 3 teentjes knoflook
  • sap van ½ citroen
  • 1 theelepel dille
  • Snuf peper

Zo makkelijk is het:

  1. Verwarm de oven op 230 graden (bij voorkeur met grillstand aan)
  2. Snijd mooie frieten van de aardappels en kook deze kort (ongeveer 5 minuten)
  3. Verdeel de frietjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 20-30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Schep ze halverwege even om, zodat ze aan alle kanten krokant worden.
  4. Snijd de knoflook fijn of gebruik een pers. Kook de knoflook even kort in een klein laagje water om het scherpe eraf te halen.
  5. Meng kort de chiazaad met de kookroom en voeg vervolgens de citroen, knoflook, peper en dille toe. Laat het mengsel even staan in de koelkast.
  6. Snijdt ondertussen de groentjes fijn.
  7. Bak de oesterzwammen in hun geheel in een pan met goeie anti aanbaklaag en scheur ze vervolgens in stukjes. Lekker om ze te kruiden met oregano!
  8. Neem de frieten uit de oven als deze mooi goudbruin en knapperig zijn,
  9. Verdeel de frieten, oesterzwammen en groentjes en verdeel er royaal knoflooksaus overheen

Bon apetit!

vegan kapsalon - www.puursuzanne.nl

Wat ons betreft doet dit recept niet onder voor een ‘echte’ kapsalon. We horen het graag als jullie ons receptje uitproberen en, nog belangrijker, wat jullie ervan vonden! Vergeet ons vooral niet te taggen op social media als je met dit receptje aan de slag gaat, vinden we leuk!

Volg Iris & Geert via Facebook | Instagram of hun blog 

Gastredacteur

Dit account wordt gebruikt door gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.

Latest posts by Gastredacteur (see all)