Vandaag deel ik het recept voor heerlijke vegan kokosbollen. Het recept is geïnspireerd op: cocodas. Een heerlijk koekje met kokos uit Peru. Dit is ook het land waar mijn favoriet koffie vandaan komt.

Ik ben zelf al jaren fan van: Café Intención. Deze koffie is te koop in de supermarkt. Deze koffie is fairtrade en biologisch. Deze wordt gebrand door koffiebranderij J.J. Darboven. Een familiebedrijf met ruim 150 jaar ervaring in het branden van koffie. Café Intención is verkrijgbaar in filterkoffie, koffiebonen mild en espresso bonen krachtig. Deze koffie is te koop bij de grote supermarkten. Je herkent de koffie aan de gele verpakking.

Naast dat ik dol ben op koffie drinken, gebruik ik koffie ook graag in recepten. Zo voeg ik regelmatig wat espresso toe aan mijn pannenkoeken.

De smaak van koffie is voor mij heel belangrijk, zo heeft ieder zijn voorkeuren. Ik houd van krachtige lichtkruidige koffie en ik gebruik het liefst espresso bonen. Maar naast de smaak vind ik het ook belangrijk dat koffie met liefde is gemaakt, met aandacht voor mens en natuur. Ik wil dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun koffiebonen. Een kopje koffie smaakt toch minder lekker als je zou weten dat de koffieboeren worden onderbetaald en geen geld hebben om te investeren in hun bedrijf.

Café Intención heeft daarom het fairtrade keurmerk, dat staat voor eerlijke handel. Door fairtrade koffie te drinken, verbeter je het leven van koffieboeren in Midden- en Zuid-Amerika.

Wat ik zelf ook echt fantastisch vindt is dat Café Intención het Honduras Education Life Project heeft opgezet.

Hiermee richten ze zicht niet alleen op het verbeteren van de koffieproductie, maar ook op het verbeteren van het sociale leven van de boeren en hun gezinnen. In de regio Santa Bárbara krijgen de leerlingen les over het belang van gezonde voeding en worden er in de kantines gezonde maaltijden geserveerd. Koffie met een eerlijk verhaal. Daar hou ik van.

Vegan kokosbollen

Makkelijke en snelle koekjes voor bij de koffie
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 12 min
Gang zoet
Porties 18

Ingrediënten
  

  • 300 gram kokosrasp
  • 320 ml gezoete gecondenseerde kokosmelk
  • 1 snuf vanillepoeder
  • 2 theelepels citroensap
  • pure chocolade evenuteel ter garnering

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
  • Verwarm in een pannetje even kort de kokosmelk.
  • Roer hier de kokosrasp goed doorheen samen met de vanillepoeder en het citroensap.
  • Het moet een stevig mengsel worden.
  • Maak met bijvoorbeeld een ijsschep kleine balletjes.
  • Druk de kokosbollen aan op de bakplaat.
  • Doe deze in de voorverwarmde oven voor zo'n 12 minuten. De kokosbollen moeten goudbruin worden.
  • Laat ze afkoelen en garneer eventueel met wat gesmolten pure chocolade.
Trefwoord vegan koekjes

Vegan kokosbollen
Vegan kokosbollen

Geniet ervan!

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Café Intención. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)