Van lekkere tussendoortjes word ik altijd blij. Rond de klok van vier uur merk ik vaak dat ik lekkere trek heb. Ik ben dan toe aan iets lekkers. Vooral dat vult. Dit heerlijke vegan krentenbollen zijn een perfect tussendoortje.
Ze zijn iets harder dan de “normale” krentenbollen. Dit omdat ik ervoor gekozen heb om havermout te gebruiken als meel en geen wit tarwemeel. Hierdoor ook gelijk een stuk voedzamer.
Heerlijk met een laagje plantaardige boter of wat dacht je van een hard krentenbolletje met jam of de so fine witte kokospasta?
Je hoeft echt geen bakker te zijn om dit te maken, want dit recept is namelijk super easy.
Vind je het leuk wat wij doen? Wordt je blij van de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Vegan krentenbollen
Ingrediënten
- 250 gram havermout
- 250 gram alpro greek style naturel
- 200 gram gewelde rozijnen
- 15 gram lijnzaad
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 banaan
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak lijnzaad "ei" voeg de lijnzaad samen met een beetje water. Roer dit goed door elkaar en laat dit even staan.
- Prak de banaan fijn met een vork.
- Meng alle ingrediënten bij elkaar in een kom tot een smeuïg geheel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak ca. 10-12 gelijkmatige bolletjes en verdeel die over de bakplaat.
- Bak ze in ca 20 minuten gaar. Let op doe dit niet te lang anders kunnen ze droog worden.
Geniet ervan!
- Pasta met spruitjes en vegan spekjes - 02/03/2023
- Vegan pesto brood - 27/11/2022
- Roomkaas van cashewnoten - 25/10/2021
zou ik de havermout ook fijn kunnen malen tot havermeel, en dat dan geruiken?
Zeker :-)