Yeaaah! Het is mij gelukt om de perfecte vegan kwarktaart te maken. Zoo lekker en ook heel stevig. En dat zonder gelatine. Ik heb gelatine altijd heel vies gevonden want het wordt gemaakt van varkensbotten. Ik gebruik daarom in dit recept agar gaar. Te koop bij natuurwinkels maar gelukkig ook online te bestellen.  Het recept voor deze heerlijke kwarktaart ontwikkelde ik speciaal voor Meal.com.

Een te gek platform met heerlijke recepten en het helpt je om weekmenu’s te maken en je dagelijks voedingsinname bij te houden. Ook staan de macro’s bij de recepten. Ik weet dat veel mensen dit heel fijn vinden. Ook kun je er handige boodschappenlijstjes inmaken. Vanaf nu ga je daar dus ook vaker recepten van mij vinden. Superleuk!

Recept: Vegan kwarktaart

Wat heb je nodig?

springvorm 22 cm, bakpapier

Bodem:

  • 200 gram volkoren biscuitjes, ook lekker met andere koekjes
  • 150 gram plantaardige boter (margarine)

Kwarklaag

  • 250 gram (diepvries) aardbeien
  • 100 ml sojadrink.
  • 70 ml ahornsiroop of een andere zoetstof
  • 10 gram agar agar
  • 800 gram soja kwark (ik gebruik Alpro Go On, ook lekker met de vanille versie)

Hoe maak je de taart?

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Verkruimel de biscuitjes in een blender of een keukenmachine.
  3. Smelt de boter in een steelpan en meng de koekkruimels hierdoor heen.
  4. Schep dit mengsel in een springvorm en druk het goed aan.
  5. Zet de springvorm in de koelkast voor ongeveer een half uur zodat de bodem hard kan worden.
  6. Snijd de aardbeien in plakjes. Zet een pannetje op het vuur. Verhit hierin de sojadrink, voeg de plakjes aardbeien toe. Roer dit goed door elkaar, de aardbeien mogen uit elkaar vallen.
  7. Voeg de ahornsiroop toe en roer dit goed door. Zet het vuur laag en laat die even zachtjes doorkoken. Roer nu langzaam de agar agar erdoorheen. Blijf dit goed door elkaar roer. Voeg nu de helft van de kwark toe en roer dit nogmaals goed door. Breng het langzaam aan de kook en blijf roeren. Als het gaat bubbelen zet je het vuur uit.
  8. Voeg nu de rest van de kwark toe en roer het nogmaals door.
  9. Giet het kwarkmengsel over de taartbodem. Zet de taart in de koelkast en laat deze minstens 2 uur opstijven.

Garneer de taart met vers frui. De taart is zo’n 3 dagen houdbaar in de koelkast.

vegan kwarktaart - vegan cake - vegan bakken - www.puursuzanne.nl

vegan kwarktaart - vegan cake - vegan bakken - www.puursuzanne.nl

Wil je aan de slag met een gezonde(re) levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Bekijk dan hier de mogelijkheden. 

Latest posts by Suzanne (see all)