Ik ben dol op iets lekkers bij de koffie of thee. Ik maak regelmatig vegan taartjes en dan het liefst op basis van noten en dadels. Het is voor mij echt snoepen zonder schuldgevoel. Al moet ik bekennen dat ik me niet echt schuldig voel als ik snoep, maar vind het wel fijn dat deze taartjes naast super lekker ook voedzaam zijn. En dat ik na 1 stukje ook gewoon genoeg heb. Dit is namelijk bij mij niet het geval als ik een pak koekjes opentrek. Ik heb daarom niet vaak koekjes in huis ;-)

De meeste vegan taartjes die op mijn blog staan zijn met chocolade. Maar dit zonnige weer vraagt om iets frissers en zo kwam ik op het idee om taartjes te maken met limoen.

De witte laag is gemaakt van cashewnoten, limoensap en voor de kleur heb ik wat spinazie toegevoegd. De spinazie is niet perse nodig. Let op als je deze taartjes wil maken: zorg ervoor dat je de cashewnoten minstens een uur in het water hebt geweekt.

Recept: Vegan limoentaartjes

Wat heb je nodig voor 10 stukjes?

een keukenmachine en een vriezer

Een bakblik: 15 x 15 cm (groter kan ook maar zorg dat je dan je bakpapier kleiner knipt en niet heel het bakblik vult) bakpapier

voor de bodem:

  • 100 gram ongebrande walnoten
  • 125 gram dadels, zonder pit
  • halve theelepel vanillepoeder

voor de groene laag:

  • 200 gram ongebrande cashewnoten, minstens 1 uur geweekt in water
  • 50 gram kokosrasp
  • halve theelepel vanillepoeder of vanille extract
  • twee eetlepels kokosolie
  • sap van 2 limoenen
  • een paar blaadjes spinazie, dit is echt alleen voor de kleur
  • eventueel ter garnering kokosrasp en limoenschijfjes

Hoe maak je deze vegan taartjes?

  1. Zorg dat je de cashewnoten van te voren in water weekt. Minstens 1 uur maar hoe langer hoe beter.
  2. Bekleed de vorm met bakpapier. Smelt de kokosolie au ban marie in een steelpannetje.
  3. Doe de walnoten samen met de dadels en het vanillepoeder in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de inhoud heel klein en plakkerig is.
  4. Doe het walnoten mengsel in de bakvorm. Druk dit goed aan bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel. Zet in de vriezer.
  5. Giet de cashewnoten af. Doe de cashewnoten met de kokosrasp, de vanillepoeder, het limoensap, de spinazie en 2 eetlepels kokosolie in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan net zolang tot het een egaal mengsel is. Het moet lekker romig zijn. Dit is het moment dat je eventueel nog wat zoetstof kan toevoegen. Ik vind dit zelf echt niet nodig. Maar er zijn mensen die van heel zoet houden.
  6. Schep het cashewnoten mengsel bovenop de walnoten. Maak dit glad met de achterkant van een lepel. Blijft het mengsel aan de lepel plakken? Hou de lepel dan even heel onder de koude kraan.
  7. Zet de taart in de vriezer voor  minimaal twee uur. Haal de taart een half uur voordat je deze wilt eten uit de vriezer. Snijd in 10 vierkantjes.
  8. Garneer eventueel wat schijfjes limoen en kokosrasp.

Mmmmm smullen !

Vegan limoentaartje - vegan cake - plantbased cake - www.puursuzanne.nl

Vegan limoentaartje - vegan cake - plantbased cake - www.puursuzanne.nl

Wil je aan de slag met een gezonde(re) levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Bekijk dan hier de mogelijkheden. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)