Mijn naam is Suus en samen met mijn man Johann maak ik Food Bandits. We zijn 4 jaar geleden begonnen als blog maar we houden ons nu vooral bezig met het geven van workshops over Food fotografie en styling, we geven online coaching sessies hierover.Verder houden wij ons ook bezig met foodfotografie en styling en kwam vorig jaar ons eerste kookboek uit genaamd: Good Morning!
We wonen in Hoorn met twee katten en onze teckel Moos, die uiteraard ook zijn eigen Instagram account heeft en ik weet toevallig dat Benja de lab groot fan is.
Ook via Instagram hebben we @dewereldvanfien leren kennen die ons de gouden tip gaf voor vegan meringues. We hadden zelf al verschillende verwoede pogingen gedaan maar het leiden telkens tot platte, rare schuimpjes. En aangezien er lekker eten is om te delen, deel ik ook haar tip met jullie. Voor het maken van vegan meringues gebruik je de uitlekvocht van kikkererwten, dit zit bomvol eiwitten en is genaamd: aquafaba en nu blijkt dat de Demeter kikkererwten van Eko Plaza (en nee dit is geen gesponsorde post maar lieve mensen van Eko Plaza jullie mogen ons mailen) heel goed werken voor het maken van meringues. Het maakt echt een wereld van verschil en de kikkererwten die je overhoudt kun je natuurlijk gebruiken voor een lekkere hummus.
Recept: Vegan meringues
Hierbij het recept voor ongeveer 12 meringues:
Ingrediënten:
  • 1 potje kikkererwten 350 gram, gebruik de volledige aquafaba
  • 200 gram poedersuiker, ja ze zijn lekker zoet
  • Eventueel wat kokosroom en vers fruit om het geheel af te maken
 Hoe maak je de vegan meringues?
  1. Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Doe de aquafaba in een schone en droge kom en klop de aquafaba stijf net zoals je gewone eiwitten zou doen. Je moet ook zeker de “ik houd hem boven mijn hoofd en phiew gelukkig er valt niks uit’- truc kunnen doen.
  2. Schep dan, met een eetlepel per keer suiker door de opgeklopte aquafaba en roer deze voorzichtig om. Schep dan met twee eetlepels de meringues op de bakplaat en houdt ruimte vrij tussen de meringues, zodat ze eventueel nog iets kunnen uitlopen
  3. . Zet de plaat in het midden van de oven en bak de meringues in 90 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen en maak eventueel af met wat room en fruit. Geniet!

Blijf op de hoogte van alle toffe dingen die Suus en Johann doen via Facebook | Instagram of de Food Bandits