Nog op zoek naar een lekker dessert voor de feestdagen? Wat dacht je van vegan meringues?
Je denkt nu vast: Huuh? Hoe maak je dat zonder ei?
Voor het maken van vegan meringues gebruik je de uitlekvocht van kikkererwten, dit zit bomvol eiwitten en is genaamd: aquafaba en nu blijkt dat de Demeter kikkererwten van Eko Plaza heel goed werken voor het maken van meringues. Het maakt echt een wereld van verschil en de kikkererwten die je overhoudt kun je natuurlijk gebruiken voor een lekkere hummus.
Recept: Vegan meringues
Hierbij het recept voor ongeveer 12 meringues:
Ingrediënten:
  • 1 potje kikkererwten 350 gram, gebruik de volledige aquafaba
  • 200 gram poedersuiker, ja ze zijn lekker zoet
  • Eventueel wat kokosroom en vers fruit om het geheel af te maken
 Hoe maak je de vegan meringues?
  1. Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Doe de aquafaba in een schone en droge kom en klop de aquafaba stijf net zoals je gewone eiwitten zou doen. Je moet ook zeker de “ik houd hem boven mijn hoofd en phiew gelukkig er valt niks uit’- truc kunnen doen.
  2. Schep dan, met een eetlepel per keer suiker door de opgeklopte aquafaba en roer deze voorzichtig om. Schep dan met twee eetlepels de meringues op de bakplaat en houdt ruimte vrij tussen de meringues, zodat ze eventueel nog iets kunnen uitlopen
  3. . Zet de plaat in het midden van de oven en bak de meringues in 90 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen en maak eventueel af met wat room en fruit. Geniet!

Blijf op de hoogte van alle toffe dingen die Suus en Johann doen via Instagram of de Food Bandits