Zondag is de dag dat ik, Yvonne samen met Ellen de keuken in duik. Ellen had dit keer als idee om de monchoutaart vegan te maken. En dat is heel gemakkelijk, tenminste als je geduld hebt en laat ik dat nu net niet hebben. De eerste poging was dan ook niet helemaal gelukt. De smaken waren goed, maar de taart was helaas niet goed opgestijfd. Maar poging twee is gelukt. De monchoutaart topte wij af meteen mango passievrucht, maar uiteraard kun je deze heerlijke vegan taart ook aftoppen met vlaaifruit uit blik.

Voor dit recept gebruikte ik een springvorm 20 cm en een krachtige hakmachine.

vegan monchoutaart |mango passievrucht | zoet | puur suzanne

Vegan monchoutaart met mango

Een makkelijke en lekkere vegan taart
Bereidingstijd 1 uur
Gang Dessert
Porties 8

Ingrediënten
  

Ook nodig: springvorm van 20cm en bakpapier

    Bodem

    • 125 gram pitloze dadels
    • 100 gram havermout
    • 25 gram speltmeel
    • 125 gram margarine
    • 1 theelepel koekkruiden
    • 1 theelepel baking soda
    • 1 slokje bubbeltjes water

    Vulling

    • 200 gram Violife creamy
    • 250 gram Alpro cuisine om te kloppen zorg dat deze gekoeld is
    • 1 zakje Klopfix
    • 2 eetlepels witte basterdsuiker

    Mango passievrucht topping

    • 75 gram blokjes mango (diepvries)
    • 75 gram blokjes passievrucht (diepvries)
    • 125 ml passievrucht sap
    • 3 gram agar agar

    Instructies
     

    Voorbereiding

    • Bekleed de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden.
    • Verhit in een pannetje de margarine.
    • Meng de ingrediënten voor de bodem, behalve de baking soda en bubbeltjes water, fijn in een hakmachine .
    • Voeg bij het bodemmengels de bakingsoda en bubbeltjes water en laat de hakmachine nog eventjes draaien.
    • Voeg het mengsel voor de bodem toe aan de gesmolten margarine.
    • Doe het deeg in de met bakpapier beklede springvorm en druk het deeg aan met de achterkant van een lepel.
    • Zet de taartbodem voor 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin is. Laat de bodem daarna goed afkoelen.
    • Meng in een kom de alpro om op te kloppen samen met de klopfix.
    • Voeg in delen de violife toe samen met de basterdsuiker tot een stijf geheel.
    • Verdeel de vulling over de bodem heen. Strijk het glad met de achterkant van een lepel en zet deze in de koelkast.

    Topping

    • Pureer de mango en passievruchtblokjes samen met de passievruchtsap.
    • Verhit in een pannetje het mengsel samen met de agar agar.
    • Laat dit een paar minuten goed door koken totdat de agar agar helemaal is opgelost en begint te binden.
    • Laat dit matig afkoelen en schenk de topping over de taart.
    • Laat de taart minstens twee uur goed opstijven in de koelkast.
    • Decoreer de taart eventueel met wat mango blokjes en kokossnippers.
    Trefwoord vegan taart

    Smakelijk!

    vegan monchoutaart |mango passievrucht | zoet | puur suzanne

    Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.

    social
    Laatste berichten van Yvonne (alles zien)