Vijf jaar geleden begon ik mijn blog en ik deelde op een dag een lekkere nachoschotel. Het is in al die jaren nog 1 van de populairste gerechten op mijn blog. Ik moet er wel een beetje lachen. Ik begon mijn blog  met de intentie om zoveel mogelijk mensen te inspireren om gezond(er) te eten en beter voor zichzelf te zorgen en dan is een schotel met tortilla chips het populairste.

Maar ergens begrijp ik het ook wel. Het is gewoon super lekker en snoepen en genieten hoort ook zeker thuis in een gezonde levensstijl.

Ik besloot er dit keer een heerlijke vegan versie van te maken met een ‘kaassaus’. Misschien heb je deze vegan tortilla schotel  al eens voorbij zien komen op mijn Instagram? Maar vind dat het recept ook een plekje verdiend op mijn website. Deze ovenschotel is uitstekend om te delen als borrelhap.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Recept: Vegan tortilla schotel

Wat heb je nodig?

  • 170 gram Croky Tortilla Chili Mild & Sweet
  • 200 gram Naturli vega gehakt (halve verpakking)
  • 1 rode puntpaprika, fijngesneden
  • 10 cherry tomaten, gehalveerd
  • kleine rode ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel taco kruiden of peper en zout
  • 1 eetlepel Ja­la­pe­ño pepers (gewoon uit een potje)
  • olie om in te bakken

De saus:

  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • theelepel gerookte paprikapoeder
  • theelepel kurkuma
  • snuf peper
  • snuf zout

Hoe maak je deze nachoschotel?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rul het gehakt in de koekenpan met wat olie en de ui gaar. Breng op smaak met tacokruiden of peper en zout.  Voeg dan de paprika en de tomaten toe en bak dit nog heel even mee.
  3. Nu kan je aan de slag gaan met de saus. Het water en de olijfolie mogen in de steelpan, zet dit op een laag vuur om te verwarmen. Meng in een kom de bloem met de edelgistvlokken en de kruiden goed door elkaar. Zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten. Voeg nu dit droge mengsel heel rustig in delen toe aan het water. Roer dit met de garde goed door. Zorg dat er geen klontjes in zitten. Zorg ervoor dat het een gladde saus wordt. Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken.
  4. Bekleed de ovenschaal met de helft van de Tortilla chips.
  5. Schep hier het gehaktmengsel overheen. Schep hier 1/2 van de “kaas” saus overheen.
  6. Doe hierover heen de andere helft van de Tortilla chips. Druppel hierover de andere helft van de “kaas”saus. Garneer met de Ja­la­pe­ño pepers
  7. Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Enjoy! 

Vegan tortilla schotel - www.puursuzanne.nl

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)