Yeah het is mij eindelijk gelukt om echt lekkere vegan pannenkoekjes te bakken. Dit recept bewijst dat je heel goed pannenkoeken zonder ei kunt maken. Ik ben niet tegen ei want een ei past zeker in een gezond voedingspatroon. Maar er zijn mensen die ei niet goed kunnen verdragen of om verschillende redenen geen dierlijke producten willen eten. Speciaal voor al deze mensen deel ik vandaag het recept voor vegan pannenkoeken. Ik heb van het beslag echt hele kleine pannenkoekjes gemaakt. Om het beslag in de pan te scheppen heb ik een ijslepel gebruikt. Dit vond ik zelf het handigst werken. Je krijgt hierdoor kleine pannenkoekjes waardoor je een mooi stapeltje kan maken. Garneer met blauwe bessen en wat ahornsiroop of iets anders wat je heel lekker vindt.

Wat heb je nodig voor +/- 14 kleine pannenkoekjes (ontbijt voor 2 personen)?

een blender om het beslag te maken

 • 100 gram havermout
 • 300 ml amandelmelk
 • 1 rijpe banaan
 • theelepel baking soda
 • eetlepel citroensap
 • theelepel vanillepoeder
 • kokosolie om in te bakken
 • fruit ter garnering van de pannenkoeken

Hoe maak je deze vegan pannenkoeken?

 1. Doe de amandelmelk, de havermout en de banaan in de blender. En zet de blender aan net zolang tot het een egale massa is. Voeg daarna de baking soda, de citroensap en de vanillepoeder toe en zet daarna de blender nog heel even aan. Het beslag moet een beetje dikkig blijven.
 2. Zet een koekenpan op het vuur en giet hierin wat kokosolie.
 3. Schep met een ijslepel het beslag erin. Keer het pannenkoekje pas om als je bubbels ziet verschijnen en het beslag een beetje droog wordt. Bak daarna nog even op de andere kant totdat beide kanten goud bruin zijn. Herhaal dit tot het beslag op is.
 4. Nu is het tijd om de pannenkoeken te garneren. Ik koos voor blauwe bessen en ahornsiroop.

Geniet ervan! 

Vegan pannenkoeken - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

↠ Hoofdredacteur & voedingscoach
↠ Receptontwikkelaar
↠ Save water, eat plants 💚
↠ Deelt met liefde vega(n) recepten

Latest posts by Suzanne (see all)