Weekend! Ik vind het heerlijk om net iets langer in bed te blijven liggen en daarna rustig de dag te beginnen met een heerlijk uitgebreid ontbijt. Mijn favoriete ontbijt op dit moment is vegan pannenkoeken. Je hebt namelijk helemaal geen ei nodig om pannenkoeken te bakken. In plaats van ei gebruik ik chiazaad gemengd met water. Het wordt een soort van “papje” dat zorgt voor de binding.
Ik garneer mijn pannenkoeken met Calinda aardbeien. Ze zijn lekker zoet en hebben een heerlijke bite. Deze aardbeien worden geteeld in de volle grond in Spanje. De Calinda is t/m april verkrijgbaar bij Dirk, Jan Linders en Hoogvliet. Maar ik ontdekte ze pas ook bij mijn lokale groenteboer.
Ook door het beslag voeg ik een aantal aardbeien toe, dit zorgt voor een lekkere zoete smaak van de pannenkoeken.
Recept: vegan pannenkoeken
Wat heb je nodig voor 4-5 kleine pannenkoeken?
- 50 gram volkorenmeel
- 150 ml sojadrink
- 3 Calinda’s
- theelepel bakpoeder
- 1 chiazaad “ei” (1 eetlepel chiazaad mengen met 3 eetlepels water)
- halve eetlepel olie of margarine om in te bakken
Ter garnering:
Calinda aardbeien, kokosrasp en ahornsiroop
Hoe maak je deze pannenkoeken?
- Maak allereerst het chiazaad ’ei’. Meng in een glas 1 eetlepel chiazaad met 3 eetlepels water. Roer dit goed door elkaar en laat dit even staan.
- Meng in een kom het meel met de bakpoeder.
- Meng in een blender de sojadrink met de aardbeien tot een glad mengsel.
- Giet het aardbeien mengsel bij het meel en meng dit goed door elkaar. Voeg nu het chiazaad ‘ei’ toe en meng alles goed door elkaar tot het een glad beslag is.
- Verhit een koekenpan op het vuur. En verwarm hierin een klein beetje margarine of olie.
- Voeg 1/5 van het beslag toe. Bak de pannenkoek een paar minuten totdat er bubbels ontstaan en keer dan om. Bak de andere kant ook nog zo’n 2 minuten. Herhaal dit tot je 5 pannenkoeken hebt.
- Stapel deze op je bord en garneer met de Calinda aardbeien, een klein beetje kokosrasp en ahornsiroop.
Smullen maar!
*Deze blog is geschreven in samenwerking met Calinda. Lees hier mijn disclaimer.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023