Weekend! Tijd voor pannenkoeken. Mijn voornemen voor 2021 is dagelijks goed ontbijten. En in het weekend is het altijd iets uitgebreider zoals deze heerlijke pannenkoeken met chocolade en banaan.
Ik gebruik in dit recept de chocolade van: Johnny Doodle Dark Banana Bread & Almonds deze is namelijk vegan en mega lekker! Het kan uiteraard ook met een ander soort chocolade. Kies vooral wat jij het lekkerst vindt.
Geniet ervan! Fijn weekend. 💫
vegan pannenkoeken
Ingrediënten
- 1 lijnzaad ei 1 eetlepel gebroken lijnzaad mengen met 3 eetlepels water
- 50 gram volkorenmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels cacaopoeder
- 1 snufje kaneel
- 1 banaan
- 150 ml sojadrink
ter garnering
- 1 banaan
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 stuk pure chocolade
Instructies
- Maak allereerst het lijnzaad ’ei’. Meng in een glas 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels water. Roer dit goed door elkaar en laat dit even staan.
- Meng in een kom het meel met de bakpoeder, de kaneel en de cacaopoeder. Prak hier de banaan doorheen.
- Doe de sojadrink bij het meel. Voeg nu het lijnzaad ‘ei’ toe en meng alles goed door elkaar tot het een glad beslag is.
- Verhit een koekenpan op het vuur. En verwarm hierin een klein beetje olie.
- Voeg 1/4 van het beslag toe. Bak de pannenkoek een paar minuten totdat er bubbels ontstaan en keer dan om. Bak de andere kant ook nog zo’n 2 minuten. Herhaal dit tot je 6 pannenkoeken hebt.
- Stapel deze op je bord, garneer met banaan ahornsiroop en maak deze pannenkoeken af met stukjes chocolade
Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.
- Overnight oats met blauwe bessen - 05/06/2023
- Panzanella - 05/06/2023
- 3 tips voor een heerlijke vegan barbecue - 01/06/2023
Volg mij