Pasta is altijd een goed idee. Vandaag deel ik een heerlijk recept voor vegan pasta met champignons.Ik ben altijd heel erg fan geweest van pasta met rundergehakt maar wat als je geen vlees meer wilt eten? Je kunt heel lekker pasta maken met verschillende soorten groenten. Champignons zijn daarbij echt mijn favoriet. Dat hadden jullie vast nog niet gemerkt. Deze zorgen voor een lekkere bite in de pasta. Maar hebben jullie er wel eens aan gedacht om noten als vleesvervanger te gebruiken? Noten zorgt voor een extra bite aan een gerecht. En daarom voegde ik aan deze pasta wat walnoten toe. Echt heel lekker. Ik weet zeker dat je in deze pasta het vlees niet mist. Ik gebruik zelf graag rijstpasta (te koop bij de bio winkel) maar je kunt dit recept ook prima met volkoren pasta maken.

Wat heb je nodig voor 2 -3 personen?

  • 150 gram (volkoren/rijst) pasta
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 75 gram walnoten, fijn gehakt
  • 200 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 rode puntpaprika, in stukjes gesneden
  • hand verse basilicum, fijn gesneden
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • glas water (0,2 liter)
  • gemalen peper of chili peper naar smaak
  • edelgistvlokken of parmezaanse kaas (voor de niet vegans)
  • olijfolie

Hoe maak deze vegan pasta?

  1. Zet een pan water op het vuur voor de pasta. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb zelf rijstpasta gebruikt. En doe er altijd een snufje zout bij.
  2. Zet een grote koekenpan op het vuur en doe wat olie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg daarna de champignons toe en breng op smaak met peper of chili peper.
  3. Voeg daarna de stukjes paprika toe en bak deze mee.
  4. Als de champignons gaar zijn, zet dan het vuur laag, voeg dan het blikje tomatenpuree, een scheutje water, de basilicum en de balsamicoazijn toe. Roer dit goed door elkaar en voeg nu de gehakte walnoten toe. Laat de saus nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Roer nu de pasta er goed doorheen. Laat dit nog 1 minuut op laag vuur staan zodat alles goed warm is.
  5. Garneer met  edelgistvlokken of als je niet vegan bent wat parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

vegan pasta - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |