Vorige week vertelde ik jullie dat ik 31 dagen geen vlees zal eten. Tot nu toe gaat het mij prima af . Soms ontbreekt mij wel de inspiratie voor een goede avondmaaltijd. Ik at niet heel veel vlees maar toch laat ik deze maand een aantal van mijn favoriete gerechten met kip staan. Ook ik moet dus even goed nadenken wat ik elke avond weer op tafel tover. Gelukkig heb ik collega bloggers die mij graag helpen en zo kreeg ik het recept voor deze heerlijke vegan pasta met gegrilde pompoen van Annemiek kookt. Annemiek maakt de heerlijkste gerechten en maakt daar prachtige foto’s van. Dit deelt ze met veel plezier op haar blog. Neem zeker een kijkje op haar blog. Annemiek bedankt voor dit heerlijke gerecht en de prachtige foto’s.

Wat heb je nodig voor deze vegan pasta?
bakplaat, bakpapier, koekenpan, kookpan, scherp mes, snijplank en een houten lepel
Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 flespompoen, ongeveer 800 gram
  • 3 theelepels Ras el Hanout kruiden
  • 15 gram pijnboompitten
  •  15 gram zonnebloempitten
  •  10 tot 15 gram pompoenpitten uit de flespompoen
  • 350 gram volkoren pasta
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram gemengde bonen kiemen
  • 1 rode peper
  • 250 cherrytomaatjes
  • 150 gram postelein
  • 15 gram verse koriander
  • 4 flinke eetlepels olijfolie

Hoe maak je deze pasta?

  1. Leg het bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in tweeën met een scherp mes en haal de pitten en het zachte vruchtvlees eruit, bewaar de pitten.
  3. Snijd de pompoen met schil in plakken van 1 cm en leg deze op het bakblik, besprenkel de pompoen met twee eetlepels olijfolie, de Ras el Hanout en strooi alle pitten erbij.
  4. Zet de pompoen 20 minuten in de oven, draai ze om en bak ze nog 10 minuten.
  5. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, liever iets minder lang zodat het nog een bite heeft, a la dente.
  6. Snipper de ui, knoflook en de rode peper zonder zaad en verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit ui, knoflook, peper de gemengde bonen kiemen en cherrytomaatjes die door midden zijn gesneden aan in de olie en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Op het laatste moment de porselein toevoegen en laten slinken en de koriander toevoegen.
  8. Serveer de pasta met de saus en de pompoen.

Smullen maar!

Pompoen - www.puursuzanne.nl
Vegan pasta - www.puursuzanne.nl

Volg Annemiek via haar blog | Facebook en Instagram

Gastredacteur

Dit account wordt gebruiktdoor gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.

Latest posts by Gastredacteur (see all)