Ik vroeg laatst op Instagram welk recepten jullie graag wilden terugzien.En het meeste wat voorbij kwam was toch echt lunch en het liefst een lunch die je ook gemakkelijk mee kunt nemen. Een gezonde lunch meenemen is gezonder, goedkoper en scheelt plastic afval. Elk stapje naar een duurzamer en bewuster leven is mooi meegenomen.

Vandaag deel ik daarom een heerlijke vegan pastasalade. Deze salade kun je prima een avond van tevoren maken. En de volgende dag meenemen naar het werk, school of een dagje uit.

Het is natuurlijk wel fijn als je daarvoor goede bakjes hebt. Ik gebruik graag de lunchbox van Villeroy & Boch. Deze is niet van plastic maar van porselein. Heel mooi en duurzaam dus. Ook ben ik enorm blij met de drinkfles uit de To Go & To Stay collectie. Deze is namelijk gemaakt van glas en daarom dus ook BPA vrij.

Recept: Vegan pastasalade

Wat heb je nodig?

  • 75 gram volkoren pasta
  • 50 gram cherrytomaten
  • een eetlepel fijn gesneden rode ui
  • 5 zwarte olijven
  • 30 gram vegan feta
  • eetlepel citroensap
  • halve eetlepel balsamico
  • handje rucola

Hoe maak je deze salade?

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de rode ui fijn. Verwijder de stelen van de tomaten en snijd de tomaten daarna in kwarten.
  3. Snijd de olijven in ringen.
  4. Spoel de voorgekookte pasta goed af met koud water. Doe de pasta in een kom en meng met de rode ui, de tomaten en de olijven. Roer nu de citroensap en de balsamico door de salade heen.
  5. Brokkel de feta over de salade heen. En roer goed door elkaar.
  6. Op het moment dat je gaat eten doe je de rucola over de pastasalade heen. Neem de rucola in een apart bakje mee dan smaakt het veel lekkerder.

 Geniet ervan!

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Villeroy & Boch.