Zondag is bakdag dus het leek mij weer een goed moment om iets lekkers met je te delen. Vandaag staat op de planning een vegan pesto brood. Dit is gemakkelijk en leuk om te maken. Erg lekker in combinatie met een kom linzensoep.
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
Recept: vegan pesto brood
Wat heb je nodig voor 1 vegan pesto brood:
- Een rol bladerdeeg van Tante fanny
- 3 eetlepels puro vegan pesto
- 1 teentje knoflook
- 10 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels geraspte vegan kaas (kies jouw favoriete vegan kaas)
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Haal de rol bladerdeeg uit de koelkast en rol deze uit.
- Doe alle andere ingrediënten in de blender of keukenmachine en meng dit tot een spread.
- Smeer vervolgens het mengsel over het bladerdeeg en laat de randen vrij.
- Rol het bladerdeeg op en snijd de rol in de lente doormidden.
- Kruis de 2 gedeeltes over elkaar heen als een soort vlecht en draai daarna deze vlecht rond op.
- Bak het brood in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Geniet ervan!
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
- Pasta met spruitjes en vegan spekjes - 02/03/2023
- Vegan pesto brood - 27/11/2022
- Roomkaas van cashewnoten - 25/10/2021
Volg mij