Ken jij de pizzabodems van Magioni al? Deze bevatten 70 gram groente en 30% minder koolhydraten ten opzichte van een standaard pizzabodem. Ik eet de bloemkoolpizza regelmatig in het weekend als ik geen zin heb om uitgebreid te koken maar wel gezond wil ‘snacken’. Met deze pizzabodems bepaal jij wat er bovenop komt, wees vooral dan ook creatief en maak er wat lekkers van!

Magioni heeft een nieuwe seizoenssmaak gelanceerd, namelijk een pizzabodem met pompoen. Vanaf 2 oktober is deze pizzabodem exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. Magioni vindt het net als ik belangrijk om wat vaker plantaardig te eten en om mee te doen doen aan #meatlessmonday. En daagde mij daarom uit om met de nieuwe pizzabodem, een heerlijke vegan pizza te maken.

Ik ging samen met Dennis de keuken in, zie hieronder het resultaat. Deze pizza is het bewijs dat plantaardig eten echt heel lekker is!

Wat heb je nodig voor 1 pizza?

  • 1 pompoen pizzabodem van Magioni (ligt in het koelschap bij de Albert Heijn)
  • 80 gram vegan kipstukjes, van bijvoorbeeld de Vegetarische Slager
  • 30 gram mango, in blokjes
  • een kwart rode ui, fijn gesneden
  • 3 eetlepels kokosyoghurt
  • snuf gedroogde chili vlokken
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • olie om in te bakken
  • olijfolie

Hoe maak je deze pizza?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de vegan kipstukjes fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de kipstukjes. Voeg een eetlepel ketjap manis toe en bak kort mee.
  3. Besmeer de pizzabodem met twee eetlepels kokosyoghurt.
  4. Verdeel de kipstukjes over de pizzabodem en garneer daarna met de rode ui en mango.
  5. Druppel 1 eetlepel kokosyoghurt over de pizza heen.Breng op smaak met wat gedroogde chili vlokken. Smeer voor een extra knapperige korst de rand in met olijfolie.
  6. Doe de pizza voor 10 minuten in een voorverwarmde oven.

Geniet ervan!

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Magioni. Lees hier mijn disclaimer

Doe jij ook mee aan #meatlessmonday in oktober?

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)