Quiche je kan mij daar wel voor wakker maken, nouja het is beter als je mij laat slapen. Sinds ik plantaardig eet heb ik geen quiche meer gegeten, want die zijn vaak op basis van eieren en crème fraiche. Suzanne maakte jaren geleden ook al een quiche zonder ei

Ik dacht dan ook dat het heel lastig was om een vegan quiche te maken. Maar niets is minder waar. Het is super easy. En zo maakte Ellen en ik vorige week zondag een heerlijke vegan quiche.
Deze quiche is op basis van tofu gevuld met heerlijke groente en walnoten. Heerlijk voor de lunch of als hoofdgerecht lekker met een salade. Of met een kom soep.

Het bladerdeeg dat wij gebruiken in deze quiche is van Tante Fanny. Dit deeg is 100% vegan en echt superlekker! Dit verse deeg is verkrijgbaar in de koeling van de meeste supermarkten. Ook te bestellen via Picnic. Om de vegan quiche te maken gebruik ik een springvorm van 24cm.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

vegan quiche | vegan lunch | Puur Suzanne

Vegan quiche

Vegan quiche met spinazie, champignons, tofu, walnoten en vegan feta.
5 van 2 stemmen
Gang Bijgerecht, Lunch
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 1 rol plantaardig quichedeeg Tante Fanny
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram tofu
  • 120 gram haver fraiche AH huismerk
  • 250 gram kastanje champignons
  • 150 gram shiitake
  • 150 gram blad spinazie
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram vegan feta violife
  • 1 snuf peper
  • 1 snuf zwart zout
  • olie om in te bakken
  • plantaardig boter om in te vetten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Vet de springvorm in en bekleed de vorm met het deeg.
  • Prik gaatjes in het deeg.
  • Mix de tofu, de haver fraiche met de snuf zout met een handmixer.
  • Verhit in een koekenpan wat olie of margarine.
  • Fruit hierin de ui en knoflook.
  • Snijd de champignons fijn en voeg deze bij de ui en knoflook.
  • Bak deze goudbruin en voeg dan de spinazie toe. Bak dit zo'n 1 minuut mee.
  • Voeg het groentemengsel samen met de gebroken walnoten toe aan het tofumengsel.
  • Snijd 50 gram (hou 25 gram apart voor de topping) vegan feta in kleine blokjes en voeg dit toe aan het mengsel.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig in de springvorm en top af met 25 gram verkruimelde vegan feta. Bak de quiche in 30-40 goudbruin af.
Trefwoord vegan lunch, Vegan quiche

Smakelijk!

vegan quiche | vegan lunch | Puur Suzanne

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)