Vandaag deel ik een super simpel recept met je om zelf vegan strooikaas te maken. Het is natuurlijk geen echte kaas. Maar dit mengsel op basis van cashewnoten is wel een perfecte zuivelvrije vervanger voor  geraspte Parmezaanse kaas

Het geeft een heerlijke hartige smaak aan gerechten. Ik vind het zelf heel lekker om het over de pasta te gebruiken zoals over deze pasta met broccoli . Ook erg lekker over geroosterde groenten.

Vind je het leuk wat wij doen? Ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Vegan “parmezaanse” strooikaas

Wat heb je nodig?

  • 120 gram ongezouten cashewnoten, eventueel geroosterd (geeft nog meer smaak)
  • 4 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • Eventueel nog wat zout

Vegan strooikaas

Doe de ingrediënten heel kort in een keukenmachine totdat de cashewnoten fijngemalen zijn. En klaar is je vegan strooikaas. Zorg dat je de keukenmachine niet te lang laat draaien anders krijg je echt een pasta zoals pindakaas en dat wil je niet. Het moeten echt een fijngemalen korrelig mengsel worden.

Een pot is zeker 2 maanden houdbaar in je voorraadkast. Ik bewaar het zelf in een glazen pot.

Wil je starten met een gezonde en meer plantaardige levensstijl? Bestel dan mijn boek: Vaker Plantaardig!