Zondag is bakdag. Niks fijner is het om op zondag de keuken in te duiken en als ontspanning iets lekkers te bakken. Al zijn deze vegan taartjes niet helemaal geschikt voor zondag is bakdag want er komt geen oven aan te pas. Het zijn namelijk raw gebakjes die je met behulp van de vriezer maakt. Maar vind deze taartjes wel perfect bij de zondag passen. En ik hoop dat ik met deze heerlijke zomerse taartjes er ook voor kan zorgen dat het zomerse weer onze kant op komt. April doet wat hij wil gaat dit keer echt op. Maar ben stiekem wel klaar met deze herfstachtige temperaturen. Toen ik de Hollandse aardbeien weer in de winkel zag liggen dacht ik als de zomer er nog niet is dan kan ik in ieder geval wat zomer op mijn bord toveren. En zo ontstonden deze heerlijke raw taartjes met aardbeien, kokos en chocolade.

Ik maak bij deze taartjes gebruik van kokosroom. Hiervoor moet je eerst een blik volvette kokosmelk een nachtje in de koelkast zetten. Je klopt dit op met een mixer en hebt zo kokosroom. Ik breng dit op smaak  met een lepel ahornsiroop.

Wat heb je nodig voor 6 kleine taartjes?

6 siliconen muffin vormpjes, keukenmachine, mixer, vriezer

de bodem:

 • 100 gram amandelmeel of amandelen
 • 50 gram pecannoten, ongebrand
 • 4 eetlepels ahornsiroop of een andere zoetstof
 • 4 eetlepels kokosolie
 • halve theelepel vanillepoeder

de vulling:

 • 6 grote aardbeien, gehalveerd
 • flinke eetlepel ahornsiroop
 • klein blik kokosmelk (270 ml), deze moet een nacht in de koelkast hebben gestaan.
 • 50 gram pure chocolade

Hoe maak je het?

 1. Meng de pecannoten, het amandelmeel, de kokosolie,de ahornsiroop en de vanillepoeder in de keukenmachine tot een egale massa.
 2. Doe het beslag in de vormpjes en druk het goed aan. Zet de vormpjes in de vriezer voor minimaal 30 minuten.
 3. Nu kun je de pure chocolade au bain-marie gaan smelten en de kokosroom gaan maken.
 4. Hoe maak je de kokosroom? Haal het blik kokosmelk uit de koelkast en maak het open. Giet het witte troebele vocht af. Dit gebruik je niet voor de room. Je kunt dit eventueel bewaren voor een smoothie. Schep de dikke room en een eetlepel ahornsiroop in een mengkom. Pak nu de mixer erbij. Begin met de lage stand en voer de snelheid langzaam een beetje op. Ga door tot het glad en romig is. Zet het in de koelkast totdat de taartje bodempjes lang genoeg in de vriezer hebben gestaan.
 5. Na 30 minuten kan je de taart bodempjes uit de vriezer halen. En kun je de vormpjes gaan vullen. Schep in elk taartje een flinke schep kokosroom. Leg op elk taartje een halve aardbei.
 6. Druppel nu de pure chocolade (die je au bain-marie hebt gesmolten) over de taartjes heen. Bewaar de taartjes in de koelkast.

Mmmm smullen!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)