Het is weer zondag en dat betekent dat Ellen en ik de keuken in duiken. Dit keer gingen wij voor vegan tonijnsalade. Vroeger was ik, Yvonne hier dol op. Elke zondag kon ik hier mee lunchen. Sinds ik plantaardig eet, mis ik dit ook nog wel eens. Maar Ellen en ik kwamen er achter dat je dit super makkelijk zelf kunt maken zonder ingewikkelde ingrediënten. Voor deze variant gebruikte wij de seaweed bacon uit de good case tas, maar je kunt natuurlijk ook nori vellen gebruiken.

vegan tonijnsalade | vega en vegan broodbeleg | lunch | puur suzanne

Vegan tonijnsalade

Een makkelijk en gezonde vegan lunch
Bereidingstijd 10 min
Gang Lunch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 volkoren boterhammen of broodjes
  • 150 gram kikkererwten uit blik
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 1/2 sjalot
  • peper naar smaak
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 stukjes seaweed bacon of een half vel nori
  • 50 gram ijsbergsla
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 bosui fijngesneden

Instructies
 

  • Laat de kikkererwten uitlekken en prak deze fijn.
  • Snijd de halve sjalot heel fijn.
  • Snijd een 1 stukje seaweed bacon of 1/2 deel van het nori vel fijn.
  • Voeg bij de kikkererwten, de fijngesneden seaweed bacon, de fijngesneden sjalot, de sojasaus en mayonaise en meng dit tot een smeuïg geheel. Dit kan eventueel ook met een staafmixer.
  • Breng op smaak met peper.
  • Bekleed de boterham met wat ijsbergsla.
  • Doe hier bovenop twee eetlepels vegan tonijnsalade.
  • Garneer het af met een gebakken seeweed bacon blaadje of met fijn gesneden nori, wat kappertjes en fijn gesneden bosui.
Trefwoord vegan lunch

Smakelijk!

vegan tonijnsalade | vega en vegan broodbeleg | lunch | puur suzanne

Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)