Het is weer zondag en dat betekent dat Ellen en ik de keuken in duiken. Dit keer gingen wij voor vegan tonijnsalade. Vroeger was ik, Yvonne hier dol op. Elke zondag kon ik hier mee lunchen. Sinds ik plantaardig eet, mis ik dit ook nog wel eens. Al is er tegenwoordig vegan tonijn te koop. Ellen en ik kwamen er achter dat je dit super makkelijk zelf kunt maken zonder ingewikkelde ingrediënten. Voor deze variant gebruikte wij de seaweed bacon uit de good case tas, maar je kunt natuurlijk ook nori vellen gebruiken. Dit zorgt voor de vissige smaak. En als basis gebruiken wij kikkererwten. Erg voedzaam en goedkoop.
Vegan tonijnsalade
Ingrediënten
- 2 volkoren boterhammen of broodjes
- 150 gram kikkererwten uit blik
- 3 eetlepels vegan mayonaise
- 1/2 sjalot
- peper naar smaak
- 1 eetlepel sojasaus
- 3 stukjes seaweed bacon of een half vel nori
- 50 gram ijsbergsla
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 bosui fijngesneden
Instructies
- Laat de kikkererwten uitlekken en prak deze fijn.
- Snijd de halve sjalot heel fijn.
- Snijd een 1 stukje seaweed bacon of 1/2 deel van het nori vel fijn.
- Voeg bij de kikkererwten, de fijngesneden seaweed bacon, de fijngesneden sjalot, de sojasaus en mayonaise en meng dit tot een smeuïg geheel. Dit kan eventueel ook met een staafmixer.
- Breng op smaak met peper.
- Bekleed de boterham met wat ijsbergsla.
- Doe hier bovenop twee eetlepels vegan tonijnsalade.
- Garneer het af met een gebakken seeweed bacon blaadje of met fijn gesneden nori, wat kappertjes en fijn gesneden bosui.
Smakelijk!
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Havermoutcrumble met aardbeien - 15/09/2023
- Smoothiebowl choco loco - 04/09/2023
- Flammkuchen met gegrilde groenten - 26/06/2023