Suzanne, jij bent toch veganist? Een vraag die ik regelmatig krijg. Waarom willen mensen elkaar toch altijd in hokjes stoppen? Willen ze dat om zichzelf beter te voelen? Of vinden ze het gewoon lastig als je niet duidelijk bent hoe je precies in het leven staat. Drie en half jaar geleden besloot ik om helemaal te stoppen met vlees eten. Twee besloot ik stilletjes om ook te stoppen met vis eten. Waarom? Ik was er gewoon klaar mee.

Ik eet ook geen zuivel. Ik kan namelijk niet goed tegen grote hoeveelheden zuivel. Ik krijg er buikpijn van en mijn holtes zwellen op. Zo fijn dat de vegan trend doorzet en dat er tegenwoordig ook heel veel vegan ijsjes in de supermarkt liggen.

Mijn zus Yvonne verdraagt helemaal geen koemelk en is daarnaast gevoelig voor ei. Zij is ook een grote inspiratie voor mij. Zij daagt mij uit om van heel veel gerechten een vegan versie te maken. Ik deel daarom dus heel veel vegan recepten op mijn blog. Dus ik snap de verwarring wel. Maar wil mezelf niet bestempelen als veganist, maar eerder een flexanist. Is dat een woord eigenlijk? Thuis eet ik vegan en buiten de deur ga ik er wat losser mee om, met als ondergrens vegetariër. Vlees en vis eet ik sowieso niet meer.

En speciaal voor Yvonne deel ik vandaag een recept voor vegan wentelteefjes, omdat zij dol is op verwen ontbijtjes. Wentelteefjes zijn meestal niet vegan omdat deze worden gemaakt met ei en melk. En nu ik er een vegan versie van heb gemaakt snap ik niet zo goed waarom hier melk en ei voor gebruikt wordt. Je hebt dit echt niet nodig. Laat je het mij weten als je deze heerlijke wentelteefjes hebt gemaakt?

Recept: vegan wentelteefjes

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 4 oude boterhammen
 • 150 ml amandelmelk (een andere plantaardige melk kan ook)
 • 1 eetlepel kaneel
 • 4 eetlepels palmsuiker (gewone witte suiker kan ook maar vind palmsuiker lekkerder)
 • 2 eetlepels volkoren meel
 • 4 eetlepels geschaafde amandelen
 • twee handjes blauwe bessen
 • 10 aardbeien
 • ahornsiroop naar smaak
 • (kokos)olie of margarine om in te bakken

Hoe maak je deze wentelteefjes?

 1. Meng de amandelmelk, met de kaneel, de suiker en het meel in een ovenschaal. Meng dit goed door elkaar.
 2. Leg de boterhammen in het beslag. Draai de boterhammen om en laat ze zo’n halve minuut liggen. Haal de boterhammen uit de ovenschaal en laat ze even uitlekken op een bord.
 3. Verwarm wat olie in een pan koekenpan. Bak de boterhammen in de pan, voor een paar minuten. Draai om. Zorg dat beide kanten goudbruin zijn. Ik bak twee boterhammen per keer.
 4. Garneer de wentelteefjes met amandelschaafsel, blauwe bessen, aardbeien en een flinke scheut ahornsiroop.

 Smullen maar! 

Vegan wentelteefjes - www.puursuzanne.nl

Vegan wentelteefjes - www.puursuzanne.nl

Vaker vegetarisch eten? Bestel dan 1 van mijn e-books.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)