Zondag is bakdag. Een goed moment op weer een lekker bakrecept met je te delen. Deze carrotcake die je vast al meerdere keren voorbij hebt zien komen op Instagram, wilde Yvonne graag maken. Maar dan  uiteraard helemaal plantaardig. Deze carrotcake is heerlijk bij een kopje thee of koffie. Al kan je er natuurlijk ook mee ontbijten ;-)

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Recept: Vegan wortelcake

Wat heb je nodig? 

  • 2 rijpe bananen
  • 50 gram havermout
    30 gram volkorenmeel
  • 1 zakje vanille suiker
  • 30 gram fijngehakte ongezouten en ongebrande noten (bijv hazelnoten, pecannoten, amandelen)
  • 1 geraspte middelgrote wortel
  • 20 ml plantaardige drink, bijvoorbeeld sojamelk
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theeelepel bakpoeder

Topping:
75 gram plantaardige creamcheese, bijvoorbeeld van Violife
3 eetlepels plantaardige kwark
Scheut agavesiroop

Garnering
Handje gebroken noten, bijvoorbeeld walnoten

Kleine ovenschaal 15×20

Hoe maak je het? 

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Prak de bananen in een de ovenschaal.Voeg hier alle ingrediënten van de cake aan toe en meng dit goed met elkaar. Strijk het mengsel glad.
  3. En zet in de oven voor ca 35 minuten tot er een goudbruin korstje op komt.
  4. Laat de goed cake afkoelen.
  5. Mix de ingrediënten van de topping met een mixer. Snijd de cake al in zes gelijke delen maar laat deze in de vorm zitten.
  6. Bestrijk de topping over de cake en garneer met wat noten.

Geniet ervan! 

Vegan wortelcake

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie.

Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne gratis toegankelijk  blijven voor iedereen.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)