Misschien hebben jullie deze vegan worteltaart al voorbij zien komen op Instagram? Ik plaatste vorige week een foto van deze super lekkere raw taart en er kwamen heel veel verzoekjes dat ik het recept maar snel uit moest werken. Het originele recept vond ik op de blog Living the Green life.

Nu snel terug naar de worteltaart. Ik heb hier mijn eigen versie van gemaakt dus leek het mij ook leuk om deze hier met jullie te delen. Ik maak in dit recept gebruik van cashewnoten geweekt in water. Week de cashewnoten minstens zes uur. Je zou de noten ook zo’n 10 minuten kunnen koken.

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek (nu ook als e-book) met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Recept: Vegan worteltaart

Wat heb je nodig voor twee kleine worteltaartjes?

een keukenmachine en een vriezer

Ik gebruikte twee kleine springvormen met een doorsnee van 11 cm. Je zou ook een grotere springvorm kunnen gebruiken.

 • 2 grote wortels in kleine stukjes gesneden
 • 140 gram havermout
 • 8 grote dadels, zonder pit
 • eetlepel kokosolie
 • twee theelepels koekkruiden
 • handje pecannoten ter garnering

voor de cashew crème 

 • 300 gram geweekte cashew noten (ongebrand en ongezout) minimaal 6 uur.
 • sap van een  halve citroen
 • 50 ml ahornsiroop
 • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
 • halve theelepel vanillepoeder

Hoe maak je deze vegan worteltaart?

 1. Doe de havermout in de keukenmachine en laat deze draaien tot je een grof meel overhoudt.
 2. Voeg de wortelstukjes bij de havermout en mix dit door elkaar. Voeg nu de dadels en de kokosolie bij de havermout en mix tot alles aan elkaar plakt.
 3. Schep als laatste de koekkruiden erbij en mix alles nog een minuutje in je keukenmachine.
 4. Pak de springvormen en schep de helft van de wortelmix in de vormen.(in allebei de vormen gaat dus 1/4 van de wortelmix) Druk dit goed aan en zet de taartjes tien minuten in de vriezer.
 5. Nu kun je de cashew crème gaan maken. Maak je keukenmachine schoon en bewaar de wortelmix in een kommetje. Doe de cashewnoten samen met citroensap in de keukenmachine en laat deze draaien tot je een crème zonder stukjes hebt. Giet daarna de ahornsiroop, de kokosolie, vanillepoeder en eventueel wat water erbij en mix nog twee minuutjes.
 6. Na tien minuten haal je de worteltaarten uit de vriezer en schep je 1/3e van de cashew crème op de taartjes. Smeer goed uit en zet de vorm 15 minuten terug in de vriezer.
 7. Na een kwartier haal de taartjes weer uit de vriezer schep je de rest van de wortelmix er boven op. Maak dit goed glad met de achterkant van de lepel.  Zet de taartjes terug in de vriezer tot je deze gaat opeten. Haal dan uit taartje uit de vriezer en smeer de cashew crème op de taarten. Neem ook de zijkant goed mee. Garneer de taartjes met pecannoten. De taartjes kun je zo’n 3 dagen bewaren in de koelkast.

Geniet ervan!

vegan worteltaart - raw taart - raw cake - vegan carrotcake - www.puursuzanne.nl

Vind je het leuk wat wij doen? Ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)