Yeaah eindelijk is het mij gelukt om een goede vegan yoghurttaart te maken. Als je mij volgt op Instagram heb je deze vegan taart al voorbij zien komen. En vandaag deel ik het recept met jullie.

Ooit maakten Jelmer de Boer de beroemde vezelrijke kwarktaart. Deze taart was  een grote hit op Instagram. Ik heb deze zelf nooit gemaakt omdat ik niet zo goed tegen yoghurt kan en ik bij het idee van gelatine in mijn taart echt al de rillingen krijg. Saraï Pannekoek kwam met het goede idee om er een vegan variant van te maken. En daar heb ik weer mijn eigen versie van gemaakt. Enne met deze taart kan je prima ontbijten want de bodem is gemaakt van roggebrood.

Wat heb je nodig voor deze taart?

een springvorm (24 cm)

  • 500 ml ongezoete sojayoghurt
  • 500 ml blauwe bessen sojayoghurt
  • 10 gram agar agar
  • theelepel vanillepoeder
  • eetlepel koek- of speculaaskruiden
  • 5 plakjes volkoren roggebrood
  • 10 dadels zonder pit
  • 1 eetlepel psylliumvezels
  • 2 eetlepels chiazaden
  • 1 flinke eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel kokosvlokken ter garnering, maar fruit kan natuurlijk ook

Hoe maak je deze taart?

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier .
  2. Maak het roggebrood, dadels en lijnzaad in een keukenmachine fijn. En voeg de koekkruiden toe. Meng dit goed door elkaar.
  3. Schep het mengsel in de springvorm. En druk aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
  4. Doe een beetje water in een pan en breng dit aan de kook voeg de agar agar toe en laat het goed doorroerend 2 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit. Roer de yoghurt erdoorheen. Roer daarna de chiazaden, de psylliumvezels en de vanillepoeder door het mengsel.
  5. Giet de yoghurtmix over de roggebrood bodem. Plaats deze taart in de koelkast voor 2 uur.
  6. Garneer met de kokosvlokken of iets anders lekkers.

vegan taart - www.puursuzanne.nl

Geniet van de taart!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)