Ben jij al in de kerststemming? Ik zelf al wel een beetje hoor. Ik vind de aanloop naar kerst altijd een leuke en gezellige periode. De straten zijn mooi verlicht en de eerste kerstgerechten voor de blog zijn al gekookt.

Zo maakte vorige week deze heerlijke glutenvrije tulband met cranberry’s uit het bakboek: Andere koek van Food Bandits.

Dit prachtige bakboek is een echte aanrader. Eet je plantaardig, heb je een voedselintolerantie of -allergie of wil je gewoon bewust maar wel lekker snoepen? Dan is dit bakboek geschikt voor jou!  Vrijwel elk recept is glutenvrij, lactosevrij en vegan. En niet heel onbelangrijk het boek staat vol prachtige foto’s, zo krijg je extra veel zin om alles te gaan maken uit dit boek!

Niets is zo lekker als zelfgebakken taart en geen betere start van de dag dan met een grote stapel pannenkoeken of wafels. Ook als je niet alles mag of wilt eten! En zoals je van Foodbandits gewend bent geven ze je ook nog  styling- en fotografietips in dit toffe boek.

glutenvrije tulband | kerst recept | puur suzanne | andere koek

Andere Koek 

€ 24,99

Ik maakte dus de glutenvrije vegan tulband uit dit fijne bakboek. Ik eet zelf niet 100% vegan en gebruikte daarom in het recept twee biologische eieren, dit omdat ik eivervangers niet in alle bakrecepten fijn vind om te gebruiken.

Recept: Glutenvrije vegan tulband

Wat heb je nodig?

Tulbandvorm, mixer en twee kommen

  • 2 eivervangers, in poedervorm of als je niet vegan eet 2 biologische eieren
  • 250 gram kokosboter of vegan margarine + extra om de tulband in te vetten
  • 150 gram poedersuiker, plus extra om de vorm te bestuiven
  • 175 gram rijstmeel
  • 200 gram (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel xanthaangom
  • 1 eetlepel citroensap
  • theelepel vanillepoeder (staat niet in het boek maar vond ik zelf een heerlijke toevoeging)
  • 125 gram gedroogde cranberry’s

Hoe maak je deze tulband?

  1. Als je eivervangers gebruikt. Maak deze dan eerst klaar volgens de aanwijzingen op verpakking.
  2. Vet de tulband in met wat kokosboter of margarine en bestuif de vorm met wat poedersuiker. Zorg dat er een mooi dun laagje in de vorm zit.
  3. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  4. Meng in een kom de vegan margarine met de poedersuiker. Klop dit goed los totdat het luchtig is. Ik deed dit zelf met een mixer.
  5. Meng in een andere kom de rijstmeel met het zelfrijzend bakmeel. Voeg het zout, de bakpoeder, de xanthaangom, de vanillepoeder, het citroensap en de cranberry’s toe. Meng dit met een lepel goed door elkaar.
  6. Voeg daarna het margarinemengsel toe. En schep het beslag in de vorm
  7. Zet de tulband voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de tulband helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Geniet ervan!

glutenvrije tulband | kerst recept | puur suzanne | andere koek | vegan tulband

Bekijk hier de andere kerstrecepten en check op social media de #suzanneviertkerst voor meer inspiratie.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)