Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik dol ben op koffie. Vandaag deel ik graag een heerlijke ijskoffie met kokosmelk.

Voor deze ijskoffie maak ik gebruik van de koffie van mijn favoriete merk: Café Intención. Waarom is dit mijn favoriete merk? Omdat deze koffie heerlijk smaakt. Maar ook omdat de koffie biologisch, duurzaam en fairtrade wordt geproduceerd.

Ik gebruik zelf het liefste de espresso bonen, dit is een melange van een groot deel Arabica bonen en een kleiner deel Robusta bonen. De Arabica bonen geven een volle, fruitige smaak aan de koffie en de Robusta bonen zorgen voor het pittige karakter.

Maar naast de smaak vind ik het ook belangrijk dat koffie met liefde is gemaakt, met aandacht voor mens en natuur. Ik wil dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun koffiebonen. Een kopje koffie smaakt toch minder lekker als je zou weten dat de koffieboeren worden onderbetaald en geen geld hebben om te investeren in hun bedrijf.

Je herkent de koffie van Café Intención aan de gele verpakking. Sinds kort staat er ook een fairtrade code op de verpakking zodat de herkomst van de koffie te achterhalen is. Deze koffie is te koop bij verschillende supermarkten o.a.: Albert Heijn, Jumbo en Deka.

Fairtrade Week
Van 7 t/m 15 mei vindt de voorjaarseditie van de Fairtrade Week plaats. Deze week wordt er extra aandacht gevraagd voor Fairtrade producten. In de Fairtrade Week zetten veel supermarkten hun Fairtrade producten in het zonnetje.
Koop jij weleens Fairtrade producten? Als je vaker kiest voor Fairtrade draag je bij aan een betere en mooiere wereld.

Ijskoffie met kokosmelk

Recept: Ijskoffie met kokosmelk

Wat heb je nodig?

 • 100 ml espresso, gezet met de koffie van Café Intención
 • 150 ml kokosmelk barista versie (dit vindt je in het plantaardige melk schap)
 • 2 theelepels ahornsiroop
 • 8 ijsblokjes,
 • 1 theelepel cacaopoeder
 • 1 theelepels nougatine
Hoe maak je deze ijskoffie? 
 1. Zet de espresso. En laat deze goed afkoelen. Je kunt de espresso even in de koelkast zetten.
 2. Schuim ondertussen de helft van de melk op. Zet ook even weg.
 3. Meng de ahornsiroop met de afgekoelde koffie en roer goed door.
 4. Doe de ijsblokjes in een glas, schenk hier de koffie en de rest van de melk overheen en verdeel tot slot de opgeschuimde melk erover.
 5. Garneer met de cacao en nougatine.

Geniet ervan! 

Ijskoffie met kokosmelk

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Café Intención. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)