Nu de herfst in aantocht is heb ik meer zin om te bakken. Ik besloot deze week weer eens vegan havermoutkoekjes te maken. Dit keer met de 100% crunchy pindakaas van TerraSana.
TerraSana heeft maar liefst 19 notenpasta’s in het assortiment. Deze zijn allemaal 100% puur, biologisch en palmolievrij. Ook een enorm pluspunt is dat dit merk bijna volledig plantaardig is.
Wist je dat TerraSana letterlijk gezonde aarde betekent? Ik koop zelf hun producten altijd bij Ekoplaza. Maar gelukkig zijn er nog veel meer verkooppunten.
In de koekjes gebruik ik de crunchy peanut omdat dit net een extra bite geeft aan de koekjes maar je zou ze ook prima kunnen maken met amandelpasta. Het fijne van dit recept is dat je er je eigen draai aan kunt geven met jouw favoriete notenpasta.
vegan havermoutkoekjes
Ingrediënten
- 1 rijpe banaan
- 100 gram havermout
- 1 eetlepel pindakaas ik gebruik de crunchy peanut van TerraSana
- 1 theelepel koekkruiden kaneel kan ook
- paar druppels citroensap
- 1 theelepel baking soda
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de banaan fijn op een bord.
- Meng in een grote kom de havermout, de koekkruiden en de baking soda goed door elkaar.
- Roer daarna de pindakaas, de banaan en het citroensap erdoor heen. Zorg dat je alles goed mengt. Het beste kun je dit met je handen doen.
- Kneed het deeg met je handen en maak er 6 ballen van. Leg de deegballen op bakplaat en druk deze plat met de achterkant van een lepel.
- Doe nu de koekjes in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Zorg wel dat je na 25 minuten gaat kijken want elke oven is anders en zwarte koekjes zijn toch iets minder lekker.
Notities
*Deze blog is geschreven in samenwerking met TerraSana.
- Makkelijke komkommer salade - 01/06/2023
- Zelf groene ijsthee maken - 01/06/2023
- Waar moet je op letten bij het kopen van een bh? - 31/05/2023
Volg mij