Hoe staat het met de voorbereidingen voor het kerstdiner? Heb je al een idee wat je gaat maken? Ik heb nog niet een concreet plan. Maar het zou heel goed kunnen dat het dit vegan kerstmenu wordt. Het zal dit jaar anders dan anders zijn maar eten moeten we toch. Ook dit jaar wil ik je daarom laten zien dat een heel lekker en feestelijk kerstdiner kan maken zonder dierlijke producten. Als je op de naam van het gerecht klikt kom je uit bij het recept. Het is heel klassiek kerstmenu geworden, wat je prima al in de ochtend kan voorbereiden en het dessert kan je zelfs al een paar dagen van te voren maken. Dit scheelt een hoop stress en gedoe. Ik ben heel benieuwd wat jij van dit vegan kerstdiner vindt.

HET VEGAN KERSTMENU 2020: 

***

Voorgerecht 

RAGOUT MET CHAMPIGNONS

champignon ragout - puur suzanne

Dit recept staat al jaren op mijn website en blijft echt een favoriet tijdens de feestdagen. Ragout met champignons is altijd een goed idee!

***

Hoofdgerecht 

STOOFPOT

Vega stoofpot

Ga voor deze heerlijke stoofpot. Dit is zo’n fijn gerecht wat je in de ochtend al klaar kunt maken. Dan heb je de rest van de dag tijd voor andere dingen.

***

Bijgerechten

AARDAPPELGRATIN 

Aardappelgratin

Aardappelgratin past perfect bij de stoofpot met rode wijn. Je zou er natuurlijk ook aardappels uit de oven bij kunnen eten. Maak het jezelf vooral gemakkelijk.

STOOFPEREN

stoofperen - www.puursuzanne.nl

Het is superlekker om er ook nog wat stoofperen bij te maken. Stoofperen horen toch echt bij kerst?

 ***

Dessert 

IJSTAART

Vegan ijstaart

Maak deze taart het liefst een dag van tevoren. Dan kan de taart goed hard worden in de vriezer. Je kunt de ijstaart maken met het ijs wat jij het lekkerst vindt.

Op een smakelijke kerst!

Bekijk hier de andere kerstrecepten en check op social media de #suzanneviertkerst voor meer inspiratie.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)