Hoe staat het met de voorbereidingen voor het kerstdiner? Heb je al een idee wat er op het menu staat? Ik heb nog geen concreet plan. Maar het zou heel goed kunnen dat het dit vegan kerstmenu wordt. Het zal dit jaar anders dan anders zijn maar eten moeten we toch. Ook dit jaar wil ik je daarom laten zien dat een heel lekker en feestelijk kerstdiner kan maken zonder dierlijke producten. Als je op de naam van het gerecht klikt kom je uit bij het recept. Het is heerlijk kerstmenu geworden, wat je prima al in de ochtend kan voorbereiden en het dessert ook een dag van tevoren. Dit scheelt een hoop stress en gedoe. Ik ben heel benieuwd wat jij van deze gerechten vindt.

HET VEGAN KERSTMENU 2021: 

***

Voorgerecht 

VEGAN COQUILLES 

In plaats van coquilles kies ik voor konings oesterzwammen. Deze zwammen hebben een hele mooie dikke steel. Deze kan je in stukken snijden en zijn als je ze goed op smaak brengt de perfecte vervanger van coquilles.

***

Hoofdgerecht 

STOOFPOT

Vega stoofpot

Ga voor deze heerlijke stoofpot. Dit is zo’n fijn gerecht wat je in de ochtend al klaar kunt maken. Dan heb je de rest van de dag tijd voor andere dingen.

***

Bijgerechten

AARDAPPELGRATIN 

Aardappelgratin

Aardappelgratin past perfect bij de stoofpot. Je zou er natuurlijk ook aardappels uit de oven bij kunnen eten. Maak het jezelf vooral gemakkelijk.

STOOFPEREN

stoofperen - www.puursuzanne.nl

Het is superlekker om er ook nog wat stoofperen bij te maken. Stoofperen horen toch echt bij kerst?

 ***

Dessert 

PANNA COTTA

Panna Cotta

Panna cotta is echt een heerlijk en feestelijk toetje. Wist je dat je er ook een vegan variant van kan maken? Sytse laat hier zien dat dit gemakkelijk kan.

Op een smakelijke kerst!

Op zoek naar meer vegan kerst inspiratie? Bekijk dan het E-boek Vegan Allerhandig.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)