Natuurlijk wil ik gastbloggen voor PuurSuzanne en een van mijn recepten delen! Suzanne vertelde mij dat ze sinds maart gestopt is met vlees eten. Iets wat wij in gemeen hebben, want op mijn blog Mitu’s Meatless Food  deel ik ook met liefde allerlei recepten zonder vlees. Het is geweldig hoe veel heerlijke gerechten je kunt maken zonder. Dit is recept niet alleen lekker, maar ook veganistisch dus vrij van dierlijke ingrediënten: spaghetti carbonara.

Roomsaus en speckjes

De saus is romig zoals je gewend bent bij spaghetti carbonara en de speckjes zijn lekker zoutig. Het enige grote verschil is dat de saus en speckjes veganistisch zijn. De basis van de saus is gemaakt van amandelmelk, avocado en edelgistvlokken. Dat laatste is een inactieve gist en bevat ontzettend veel vitaminen en mineralen. Edelgistvlokken hebben een hartige, licht kazige smaak en zijn te koop bij bijvoorbeeld Holland & Barrett of een biologische supermarkt. Eigenlijk is de roomsaus dus heel gezond. De avocado zorgt voor de roomsmaak en dikte van de saus. Zo kun je puur genieten van een superromige en smaakvolle, plantaardige spaghetti carbonara.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 1 pak gerookte speckjes van bijvoorbeeld De Vegetarische Slager
  • Een handvol verse basilicumblaadjes
  • 1 Rode ui, in kleine dunne reepjes gesneden

Voor de saus

  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 grote avocado
  • 4 eetlepels edelgistvlokken
  • 3 teentjes knoflook, 10-15 minuten in de oven of pan roosteren met wat olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • halve theelepel gerookte paprikapoeder

Hoe maak je de spaghetti carbonara? 

  1. Kook de spaghetti gaar in de aangegeven tijd op de verpakking
  2. Gril de knoflooktenen met olijfolie in de oven op zo’n 180 graden.
  3. Doe alle ingrediënten voor de saus vervolgens in de foodprocessor (amandelmelk, avocado, edelgistvlokken, knoflook, gerookte paprikapoeder, peper en zout)en mix tot een gladde saus.
  4. Bak de speckjes kort in een koekenpan in wat olie.
  5. Snijd de rode ui. Pluk de verse blaadjes basilicum van de steeltjes af.
  6. Als de spaghetti klaar is, afgieten in een vergiet. Doe nu terug in de pan met de roomsaus. Warm nog heel eventjes op heel laag vuur op en roer alles door elkaar.
  7. Doe nu de speckjes, uitjes en basilicum erbij. Roer nog een keer goed en serveren maar.

Hopelijk krijg je zin om het recept te maken en te proeven. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Superleuk in ieder geval dat ik mocht bloggen voor de leuke en lekkere website van Suzanne. Voor nog meer inspiratie kun je een kijkje nemen op mijn website, facebook en instagram.

Veel Liefs, Mitu

Gastredacteur

Dit account wordt gebruiktdoor gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.