“Ben je veganist of vegetariër?” Deze vraag krijg ik regelmatig sinds ik weet dat ik overgevoelig ben voor lactose en geen vlees meer eet. Nee, ik ben geen veganist en ook geen vegetariër, maar ik eet het liefst zoveel mogelijk plantaardig. Het valt mij op dat mensen graag willen dat je kiest voor iets, zodat je in een hokje past. Maar ik wil mij niet te veel beperken,als ik bijvoorbeeld uiteten ga. Ik kies een gerecht wat het beste voor mij is. En dat is het liefst een gerecht zonder vlees en met zo min mogelijk zuivel.

Een avondje barbecuen, staat ook vaak in teken van vlees. Ik wil mijzelf niet volproppen met vlees, maar ik wil ook niet diegene zijn die zegt “Nee, ik kom niet”.

Mijn ouders barbecuen regelmatig en weten dat ik het liefst geen vlees van de barbecue wil.  Tsja daar vinden ze iets van, maar mijn vader gaat wel speciaal naar de Lidl om mijn lievelings vegetarische burgers te halen. Mijn moeder vraagt dan of ik een lekkere salade meeneem, dan zorgt zij voor de groentespiesen. Al met al lukt het mij dus best aardig om vegetarische te eten, ook tijdens een barbecue avondje. Als je niet zeker weet mensen rekening houden met mijn eetwensen dan neem ik gewoon zelf mijn vegetarische burgers mee. Kijk ook zeker eens bij het vegetarische schap in jouw supermarkt. Er komen steeds lekkerdere en betere vleesvervangers in het schap te liggen, die ook zeer geschikt zijn voor de BBQ.

Vind jij het ook lastig om meer plantaardig te eten bij de barbecue? Ik bundelde mijn favoriete barbecue recepten voor jou. En zoals je ziet hoeft er echt geen vlees bij om lekker te eten. Klik op de groene link en kom uit bij het recept.

Komkommersalade
makkelijke komkommersalade - www.puursuzanne.nl

Heel gemakkelijk te maken en heerlijk als bijgerecht voor bij de barbecue.

Pastasalade met mozzarella en tomaat

Pastasalade heerlijk als lunch, maar ook heerlijk als bijgerecht. Lekker smaakvol bij je vegetarische burger of vega spiesjes.

Tempe sate

Dit is een goed alternatief voor kip of varkenssate. Deze sate is geheel plantaardig. Meer inspiratie nodig voor op een spiesjes? Wat dacht je van zelfgemaakte groentespiesen.

Zelf pindasaus maken

En wat is sate zonder pindasaus? De tempeh sate is heerlijk met zelf gemaakte pindasaus. Wat ik zelf ook heel lekker vind is een stukje brood met zelfgemaakte kruidenboter en deze even dippen in de pindasaus.

Linzensalade met feta
linzensalade - www.puursuzanne.nl

Uiteraard mag een salade met veel groente niet ontbreken bij de barbecue. Deze salade met linzen is 1 van mijn favorieten. Wil je de salade helemaal plantaardig hebben? Dan kan je natuurlijk de feta weglaten of kiezen voor voor de vegan variant van Violife.

Welk gerecht ga jij maken?
Fijne zomer!

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)