De feestdagen komen er aan en dit betekent dat er heel veel nieuwe feestelijke recepten de komende dagen online komen. Het plan is om t/m kerst elke dag een nieuw artikel / recept online te zetten. Dus hou Puur Suzanne deze maand goed in de gaten.

Vandaag deel ik het recept voor vegetarische bladerdeeghapjes met je. Inspiratie voor deze hapjes kreeg ik deze zomer toen ik ging varen met vriendinnen op de Vinkeveense plassen. Iedereen had wat lekkers meegenomen en vriendin Marjan had zelfgemaakte hapjes met vegetarische gehakt en bladerdeeg. Uiteraard moest ik dit zelf ook een keer proberen en het leek mij nu het juiste moment om deze hapjes ook met jullie te delen.

Deze hapjes zijn super snel en makkelijk te maken. Je kan deze al in de ochtend voorbereiden. En dan ‘s avond even opwarmen maar koud smaken ze ook heel lekker.

Recept vegetarische bladerdeeghapjes

Wat heb je nodig voor 10 vegetarische bladerdeeghapjes?

  • 10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel tomatenpuree of tomatenketchup
  • peper naar smaak
  • twee eetlepels sesamzaadjes
  • (plantaardige) melk of water om de hapjes in te smeren.
  • olie om in te bakken

Hoe maak je deze vegetarische hapjes?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  3. Snijd nu ui en de knoflook jij. Bak dit met een scheutje olie in de pan aan. Voeg nu de paprikapoeder toe. En bak kort mee.
  4. Doe het gehakt erbij en bak dit tot het “gaar” is.
  5. Meng de tomatenpuree, de ketjap manis en er doorheen. Breng op smaak met peper.
  6. Smeer 2 randen van het bladerdeeg in met water, leg wat van het gehaktmengsel in het midden en vouw dicht. Verwijder nu het papier. Duw de randjes nog even goed aan met een vork. Herhaal dit tot je alle plakjes deeg hebt gevuld.
  7. Smeer wat melk over de flapjes en bestrooi met sesamzaadjes.
  8. Leg de hapjes op een bakplaat. Doe de flappen nu voor 20 minuten in de oven.

Geniet ervan! 

Vegetarische bladerdeeghapjes - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)