Vandaag deel ik het recept voor vegetarische bladerdeeghapjes met je. Deze zijn perfect als borrelhapje tijdens de feestdagen. Misschien kun je ze op tafel zetten tijdens kerstavond? Maar ook voor oudejaarsavond zijn ze erg geschikt. Deze hapjes zijn super snel en makkelijk te maken. Je kan deze al in de ochtend voorbereiden. En dan ‘s avond even opwarmen. Maar je zou ze ook koud kunnen serveren.
Recept: vegetarische bladerdeeghapjes
Wat heb je nodig voor 10 vegetarische bladerdeeghapjes?
- 10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 200 gram vegetarisch gehakt
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel tomatenpuree of tomatenketchup
- peper naar smaak
- twee eetlepels sesamzaadjes
- (plantaardige) melk of water om de hapjes in te smeren.
- olie om in te bakken
Hoe maak je deze vegetarische hapjes?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
- Snijd nu ui en de knoflook jij. Bak dit met een scheutje olie in de pan aan. Voeg nu de paprikapoeder toe. En bak kort mee.
- Doe het gehakt erbij en bak dit tot het “gaar” is.
- Meng de tomatenpuree, de ketjap manis en er doorheen. Breng op smaak met peper.
- Smeer 2 randen van het bladerdeeg in met water, leg wat van het gehaktmengsel in het midden en vouw dicht. Verwijder nu het papier. Duw de randjes nog even goed aan met een vork. Herhaal dit tot je alle plakjes deeg hebt gevuld.
- Smeer wat melk over de flapjes en bestrooi met sesamzaadjes.
- Leg de hapjes op een bakplaat. Doe de flappen nu voor 20 minuten in de oven.
Geniet ervan!
Bekijk hier de andere kerstrecepten en check op social media de #suzanneviertkerst voor meer inspiratie.
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023