Zolang ik mij kan herinneren ben ik dol op boerenkoolstamppot. Als mijn moeder vroeg wat ik wilde eten op mijn verjaardag zei ik meestal “boerenkool”. En lekkerder als die van mijn moeder kan ik hem niet maken. Maarja de smaakmaker in boerenkool is vaak de worst. Sinds ik geen vlees meer eet, eet ik dus ook geen boerenkool meer. Totdat ik dacht, waarom kan ik deze stamppot niet zonder vlees maken? Ik kan je vertellen dat is gelukt. Daarom deel ik vandaag met jou deze heerlijke vegetarische boerenkoolstamppot. Dit gerecht is voor ongeveer drie personen, maar ik vries 2 porties zonder uitjes in, zodat ik altijd een lekkere en makkelijke maaltijd in huis heb.

Recept: Vegetarische boerenkool stamppot met gebakken uitjes

Wat heb je nodig voor 3 porties?

  • 300 gram boerenkool
  • 750 gram aardappels
  • 125 ml soja drink of andere plantaardige drink
  • 50 gram margarine
  • snuf peper
  • snufje zout
  • 1 eetlepel gebakken uitjes (voor 1 portie)

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappels en kook deze in ca. 25 minuten gaar.
  2. Kook de boerenkool in ca. 10 minuten gaar.
  3. Stamp de aardappels fijn.
  4. Smelt de margarine.
  5. Voeg de gesmolten margarine en de peper toe.
  6. Voeg in delen de sojamelk toe en meng dit tot een smeuïg geheel.
  7. Breng nog eventueel op smaak met wat extra peper en of zout
  8. Meng nu de boerenkool door de aardappelpuree.
  9. Serveer het gerecht met gebakken uitjes

Ook lekker met vega spekjes of een vega rookworst!

Boerenkoolstamppot | stamppot | hollandse pot | vegan | Puur Suzanne

Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.

social
Latest posts by Yvonne (see all)