Burgers zijn hot. De burgertentjes schieten als paddestoelen uit de grond en een foodtruck die burgers verkoopt is niet meer weg te denken op (food) festivals. Vorig weekend was ik samen met Dennis op het foodfestival Trek in Nijmegen. En er waren inderdaad behoorlijk wat foodtrucks met burgers. Ik was alleen erg teleurgesteld dat er nergens een vegetarische burger was te vinden.Terwijl ik zo’n ontzettend zin had in een lekkere burger.Dus helaas geen burger op het festival voor mij. Ik besloot daarom thuis zelf aan de slag te gaan met vegetarische burgers. En dat is gelukt. Vandaag zet ik mijn favoriete vega burgers van mij en mijn lieve collega bloggers voor jullie op een rij. Klik op de groene titel op bij het recept van jouw favoriete burgers uit te komen. Ik ben benieuwd of jullie wel eens vegetarische burgers maken. Zo ja wat is jouw favoriete combinatie?

Tofuburger

Tofuburger - www.puursuzanne.nl

Deze Tofu burger is van Simone van Eetspiratie. Zij deelde deze burger al eens op mijn blog.

Smoky vegan burgers

Smokey burgers

Mmmm zien deze burgers er niet verleidelijk uit? Deze burgers zijn zonder dierlijke producten gemaakt van champignons, quinoa en zwarte bonen. Het water loopt mij in de mond.

Bieten linzen burgers

Linzen-bieten-burgers-www.puursuzanne.nl

Bij een vegetarische burger denk ik niet gelijk aan een bietenburger. Maar oh wat zijn deze lekker. Zeker in combinatie met geitenkaas is dit een feestje op je bord.

Kikkererwtenburgers

Kikkererwtenburger - www.puursuzanne.nl

Mijn favoriete burger op dit moment. De kikkererwtenburger uit het boek Eet als een Expert. Erg makkelijk om te maken en er zit stiekem best wat groenten in verstopt. Met deze burger krijg je dus al flink wat groenten binnen.

Tempeh burger 

 

Ook kun je burgers maken van Tempeh.Tempeh heeft van zichzelf niet heel veel smaak en het is daarom belangrijk dat je het goed op smaak brengt met flink wat kruiden, ui en knoflook.

Ik at deze burgers op een volkoren broodje met sla, komkommer, tomaat en een flinke klodder sriracha mayonaise. Wat mij betreft het perfecte comfort food voor het weekend.

Bietenburger met feta 

bietenburger - www.puursuzanne.nl

Wauw zie deze prachtige rode burgers van Lianne van Focus on Foodies. En een heel goed idee om hier lekker zoete aardappel frietjes bij te maken.

Zoete aardappel linzenburgers

burgers - www.puursuzanne.nl

Van zoete aardappels kun je niet alleen frietjes maken maar ook heerlijke burgers. Reny van Mind Your Feed bewijst dat met dit recept.

Welke burger ga jij als eerste maken?

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)