Superleuk om een bijdrage te leveren aan de maand zonder vlees van Suzanne! Ook bij ons op de eettafel verschijnen steeds vaker vegetarische gerechten. Wie wij dan zijn? Dat leg ik zo graag uit, voordat ik het recept voor champignonburgers met jullie deel!

Gezonde recepten voor het hele gezin

Misschien hebben jullie mij wel vaker voorbij zien komen op deze site, want dit is niet de eerste keer dat ik een gastblog voor PuurSuzanne schrijf. Ik ben Annemieke en ik blog op www.eethetbeter.nl, een website met gezonde recepten voor het hele gezin. Net als Suzanne heb ik een voorkeur voor puur en onbewerkt eten met veel groenten.

Hamburgers eten is altijd feest!

Mijn drie zonen (8, 6 en 2 jaar) zijn goede eters, zelfs als we gezonde dingen op tafel zetten. Toch hebben ze een voorkeur voor junkfood. Ik probeer om die reden gerechten met een ongezonde reputatie gezond te maken, net als dat ik het een sport vind om gezonde dingen aantrekkelijk te maken voor kinderen.

Deze hamburgers zijn ontstaan toen ik een grotendeels plantaardig alternatief zocht voor rundvlees. Mijn gezin is er weg van en ik heb nog nooit iemand horen klagen dat ze anders smaken dan het broodje hamburger dat ze kennen van de snackbar. In tegendeel zelfs, want wat is het een feest om deze champignonsburgers te eten!

Recept voor champignonburgers

Vegetarische hamburgers voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram champignons
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels edelgist of Parmezaanse kaas
  • 3-5 eetlepels kokosmeel of paneermeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 50 gram cashewnoten
  • zout en peper naar smaak
  • vet om in te bakken
  • koekenpan
  • staafmixer
  • evt oven

Hoe maak je het?

  1. Rooster de noten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen;
  2. Snijd de knoflook, de ui en de champignons en bak ze vervolgens in een koekenpan met wat vet gaar;
  3. Doe de knoflook, de ui en de champignons in een kom en pureer ze met de staafmixer samen met de overige ingrediënten behalve het kokosmeel toe, totdat er een smeuïg geheel ontstaat. Voeg kokosmeel of paneermeel toe totdat het dik genoeg is om hamburgers van de maken;
  4. Verdeel het “deeg” in vier of acht bolletjes en kneed hier hamburgers van;
  5. De hamburgers kunnen worden gebakken in de koekenpan, maar ook in de oven: ongeveer 20 minuten op 170 graden;

Eet smakelijk!

Serveer de champignonburgers op een broodje met wat rauwkost en truffelmayonaise. Wij voegen gestoomde groente toe als we dit gerecht als diner eten

Op zoek naar meer inspiratie voor gezond eten met het hele gezin? Volg eethetbeter.nl dan op Facebook, Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Gastredacteur

Dit account wordt gebruiktdoor gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.

Latest posts by Gastredacteur (see all)