Mijn idee was begin dit jaar om wat vaker aandacht te besteden aan meatless monday. Niet dat ik tegen vlees ben maar het kan allemaal wel wat minder en ook dit kan naar mijn idee niet vaak genoeg geroepen worden. Helaas schoot het er bij mij wel een beetje bij in om elke maandag hierover iets te delen. Het werd dus de hoogste tijd om weer een recept in de categorie meatless monday te delen. Ik kies vandaag voor een heerlijke vegetarische curry met rode linzen en zoete aardappel. Dit is een recept van Bo van Beaufood en zij was zo lief om het recept met ons te delen. Thanks Bo!
Wat heb je nodig voor deze vegetarische curry voor 2 personen?
- 150 gram ongekookte roze linzen
- 200 gram zoete aardappel, in blokjes
- klein stukje gember – ter grootte van een kleine duim
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- scheutje olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels vissaus (wil je het gerecht echt vegetarisch/veganistisch maken gebruik dan sojasaus)
- sap van een halve limoen
- 1/2 ui
- 400 ml kokosmelk
- olijf of kokosolie om in te bakken
Ter garnering
- yoghurt
- een bosje verse koriander
Hoe maak je deze vegetarisch curry?
- Was de gember en de peper, pel de knoflook en snijd in kleine stukken. Vijzel of stamp dit vervolgens samen met een scheutje olijfolie tot een pasta. Het hoeft niet helemaal glad te zijn. Heb je geen vijzel? Gebruik dan een staafmixer.
- Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes, snipper de ui en verhit wat olie in een koekenpan.Fruit de ui lichtjes aan samen met de zoete aardappel en voeg de kruidenpasta toe. Schep alles om tot de geur van de kruiden vrij komt. Voeg vervolgens de tomatenpuree, vissaus en het sap van een halve limoen toe.
- Schenk na vijf minuten de kokosmelk erbij samen met de ongekookte linzen. Breng op smaak met een scheutje vissaus. Roer alles door elkaar, zet de deksel op de pan en laat gedurende tien minuten zachtjes pruttelen.
- Proef of de linzen gaar zijn en voeg naar smaak nog wat limoensap, vissaus of peper toe.
- Verdeel de curry over twee diepe borden en garneer met koriander en een yoghurt voor een mooi smaakcontrast.
Erg lekker met naanbrood of rijst.
Smullen maar!
Neem ook een een kijkje op de website van Bo. Voor makkelijke, gezonde en lekkere recepten.
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Investeren in een duurzame vakantiewoning - 26/11/2023
- Gemakkelijk duurzaam leven met groene kamerplanten! - 16/11/2023
- Beter leven, beter werken: de kracht van bedrijfscoaching - 14/10/2023
Heerlijk! Vanavond gelijk gemaakt. Simpel, smaakvol, gezond en ook goed gekeurd door mijn pubers.
Wauw jij bent snel! Leuk zeg.
Ik had trouwens dit recept voor 4 eters gemaakt. Was net genoeg, omdat ik er ook Naanbrood bij had afgebakken. Anders was het waarschijnlijk niet helemaal genoeg geweest, het recept is voor 2 personen hè, zag ik later pas, door punt 5… :-)
Thanks voor de aanvulling. Ik ga het er direct duidelijker bij zetten!
Lekker! Ik maak vaak curry, maar eigenlijk nooit met rode linzen. Ik ga het eens maken met sojasaus. Vissaus is trouwens toch ook niet vegetarisch?
Nee, klopt daarom de suggestie voor sojasaus.
Ik heb gedroogde rode linzen staan , die moet ik toch eerst weken en voorkoken?
Nee hoor juist de ongekookte linzen kun je hiervoor gebruiken.
Gisteren klaar gemaakt, we vonden het heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar .
Goed om te lezen! Dank je wel Anke.
Precies wat ik nodig had als inspiratie voor vrijdag als er vegetarische vrienden komen eten. Snel nog wat ingrediënten gaan halen en het zal smullen worden! Ik maak vaak gele curry (in Thailand geleerd), maar deze is een leuke afwisseling!
Ja echt heerlijk!
Het was ook echt heerlijk, Suzanne! Deze komt nog vaker op het menu :-)
Dit is echt een heeeerlijk recept! Dankjewel zeker een blijvertje