Vandaag op het menu: gevulde courgette. Het recept voor deze vegetarische gevulde courgettes, komt uit het kookboek: Simpel. Dit is het nieuwste boek van Ottolenghi.

Wat een prachtig boek. Ik heb een aantal recepten getest uit het boek. De recepten zijn eenvoudiger en minder tijdrovend dan de recepten uit zijn andere boeken. Zoals je van Ottolenghi gewend bent worden er veel groenten gebruikt in de recepten. Het boek zit er fris en licht uit. Ik ben er dol op. Het boek is echt mijn nieuwe favoriete kookboek. Een echte musthave voor alle thuiskoks.

 

 

Simpel

Yotam Ottolenghi
Fontaine Uitgevers, €29,99

Recept: Vegetarische gevulde courgettes

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 grote courgettes, gehalveerd
  • 1 kleine teen knoflook,fijngehakt
  • 1  ei, losgeklopt
  • 40 gram parmezaan (of pecorino), fijn geraspt
  • 40 gram vers zuurdesembrood kruim (1 snee, kan met korst)
  • 100 gram cherrytomaatjes, invieren gesneden
  • 1 grote citroen: rasp er 2 theelepels schil af en pers er 1 eetlepel sap uit
  • 4 eetl. fijngehakt oregano blad, plus wat extra blaadjes voor erbij (5 gram)
  • 35 gram pijnboompitten, lichtgeroosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout

Hoe maak je deze gevulde courgettes? 

  1.  Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de halve courgettes zodat er schuitjes ontstaan: schraap niet al het vruchtvlees eruit, er moet een 1 cm dikke laag achterblijven zodat de courgettes in model blijven.
  3. Doe het vruchtvlees in een zeef en knijp er zoveel mogelijk vocht uit: er zou 100 gram uitgelekt courgette vruchtvlees over moeten zijn.
  4. Doe dit in een middelgrote kom en roer er knoflook, ei, parmezaan, broodkruim en . theelepel zout door.
  5. Plet de tomaatjes stevig met de hand en doe ze in de kom met het courgettemengsel. Roer alles door elkaar en zet opzij.
  6. Meng in een andere kom de citroenrasp met de oregano en de pijnboompitten. Roer de helft ervan
  7. door het courgettemengsel en zet de rest opzij voor de salsa.
  8. Leg de uitgeholde courgettes met de snijkant boven op een middelgrote bakplaat of in een
  9. ovenschaal. Sprenkel 1 eetlepel olijfolie (in totaal) over de courgettes en kruid ze met een snufje zout. Schep de courgettevulling in de courgetteschuitjes en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de vulling stevig en goudbruin is.
  10. Maak de salsa als de courgettes in de oven staan. Doe het citroensap, de resterende 2 eetlepels olie en een snufje zout in de kom met oregano en pijnboompitten en roer door elkaar.
  11. Laat de courgettes iets afkoelen. Verdeel de salsa erover,bestrooi ze met oreganoblad en dien ze op. Ik eet deze courgettes het liefst met een couscous salade erbij.

Eet smakelijk! 

Nog meer maken uit Simpel? Vanessa van Culinessa maakte de zoete aardappelpuree met limoen salsa.

Vegetarische gevulde courgettes

Volg je mij al via Facebook, Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)