Heb jij weleens zelf lasagne gemaakt? Het is niet super moeilijk om te maken  maar het kost altijd wel even wat tijd. Ik maak dit dan regelmatig op de zondag. Misschien een ideetje voor vanavond?  Of ik maak het de avond van tevoren klaar want na een dag werken moet het eten bij mij altijd binnen een half uur op tafel staan. Ooit maakte ik lasagne met van die pakken. Maar nu heb ik geen pakjes meer nodig ;-) Deze vegetarische lasagne met heel veel groenten is nu mijn favoriet. Eet je wel vlees? Dan is deze lasagne met kipgehakt ook zeker een aanrader.

Recept: vegetarische lasagne

Wat heb je nodig voor 3 personen? 

Een ovenschaal (die van mij  is 30 x 22 cm)

  • 500 ml passata (gezeefde tomaten)
  • eetlepel tomatenpuree
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 aubergine
  • 350 gram kastanjechampignons
  • 100 gram verse spinazie
  • 8 (verse) volkoren lasagnebladen
  • 60 gram geraspte (parmezaanse)kaas
  • 2 theelepels balsamcio azijn
  • 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix (peterselie, oregano, bieslook en basilicum)
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • olijfolie
  • roomboter om de ovenschaal in te vetten
  • geroosterde pijnboompitten en rucola ter garnering

Hoe maak je deze lasagne?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met boter.
  2. Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes.
  3. Snij de paprika en champignons fijn. Snij de aubergine in hele dunne plakjes.
  4. Gril de aubergine met een heel klein beetje olijfolie en een snufje zout, in een grillpan aan beide kanten bruin.
  5. Fruit de ui en de knoflook aan in een pan met olijfolie en voeg de champignons toe. Bak deze goudbruin en breng op smaak met een beetje peper en zout.
  6. Voeg de paprika toe bak deze mee. Doe nu de spinazie erbij. Voeg de passata, de tomatenpuree en de Italiaanse kruidenmix toe en breng de saus op smaak met peper en balsamico. Laat dit zo’n 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  7. Nu kun je de ovenschaal gaan vullen. Begin met 4 lasagne bladen op de bodem (naast elkaar). Leg daarop de helft van de plakjes aubergine. Schep nu 1/2 van de tomatensaus erop, dan weer 4 lasagne bladen, plakjes aubergine, 1/2  tomatensaus en eindig met een laagje geraspte parmezaanse kaas.
  8. Zet de ovenschaal nu voor +/- 35 minuten in de voorverwarmde oven. De bovenkant moet goud bruin zijn.
  9. Serveer met geroosterde pijnboompitten en rucola.

Eet smakelijk! 

Vegetarische lasagne - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)