Maandag deelde ik opnieuw het recept voor doperwtenspread. Je vind het hier terug. Deze spread is heerlijk op brood of cracker maar ook erg lekker door een pasta. Vandaag deel ik daarom een makkelijk en snel recept voor vega pasta met deze spread.
Ik gebruik namelijk wat vegan kaas over de pasta maar ook dat is niet nodig. Je zou het ook vervangen door edelgistvlokken of zelfgemaakte strooikaas. Pas het gerecht gewoon aan naar jouw wensen.
Vind je het leuk wat wij doen? Ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
- 50 gram rijstpasta (o.a. te koop bij Eko Plaza maar een andere pasta kun je natuurlijk ook gebruiken)
- twee eetlepels doperwtenspread , geen zin om dit te maken gebruik dan pesto uit een potje
- 100 gram courgette, gesneden in blokjes
- 150 gram champignons, fijn gesneden
- klein handje walnoten
- olijfolie om in te bakken
- peper naar smaak
- eventueel eetlepel geraspte vegan kaas of zelfgemaakte vegan strooikaas.
Hoe maak je deze pasta?
- Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Bak ondertussen de courgette en champignons (in een grote koekenpan of wok) in wat olijfolie voor ongeveer 8 minuten. Breng op smaak met wat peper.
- Voeg de pasta toe aan de groenten en roer de doperwtenspread erdoor heen. Meng alles goed door elkaar heen en laat dit een minuut op laag vuur staan zodat alles smaken goed gemengd worden.
- Schep de pasta op het bord garneer met walnoten en eventueel wat kaas.
Eet smakelijk!
Wil je starten met een gezonde en meer plantaardige levensstijl? Bestel dan mijn boek: Vaker Plantaardig!
- Makkelijke komkommer salade - 01/06/2023
- Zelf groene ijsthee maken - 01/06/2023
- Waar moet je op letten bij het kopen van een bh? - 31/05/2023
Trackbacks / Pingbacks