Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind aardappelen extra lekker met kouder weer. Dus zodra de zomer langzaam verandert in herfst, veranderen mijn maaltjes ook geleidelijk. Deze aardappelpuree met een champignon- en bruine bonenstoof is pure herfstige verwennerij en ook nog eens binnen 25 minuten klaar.

Het lekkere aan dit gerecht is de smeuïgheid van de aardappelpuree en de combinatie van de bruine bonen en champignons met de Hollandse stoofkruiden van Euroma. Dit specerijenmengsel is gemaakt voor stoofpotjes en heeft zo’n heerlijke warme geur die perfect bij het seizoen past. Voor de extra is verse rozemarijn en bieslook heel erg lekker bij dit maaltje, maar zeker geen must. Genoeg gekletst, hier het recept zodat je aan de slag kunt.

Recept: Vegetarische stoofpot met bonen

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 8 middelgrote aardappelen,
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 100 gram bruine bonen
  • 1 tomaat ,in middelgrote blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 ui ,grof gesnipperd
  • 1 geperste knoflookteen
  • 4 theelepels Hollandse stoofkruiden van Euroma
  • 200 ml plantaardige melk of room (bijvoorbeeld Oatly of Alpro)
  • zout
  • zwarte peper
  • eventueel margarine om het extra romig te krijgen
  • ook lekker erbij is verse bieslook en rozemarijn

Hoe maak je deze stoofpot ?

  1. Schil en kook de aardappelen in 12-15 minuten beetgaar.
  2. Bak in 10 minuten de uitjes, geperste knoflook, paprika, champignons samen met een theelepel zout en de Hollandse stoofkruiden. Voeg de laatste 5 minuten de tomatenstukjes, bruine bonen en 100 ml water toe. Zet het vuur even uit als je champignon- en bruinebonenstoof klaar is.
  3. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Stamp de aardappelen fijn met een stamper, voeg hier een halve theelepel zout, een halve theelepel zwart peper en de plantaardige melk aan toe. Als je de puree romiger wilt hebben, kun je er nog wat extra scheutjes melk aan toevoegen of een eetlepel margarine.
  4. Warm de groentestoof even op als nodig is en serveer vervolgende aardappelpuree met de champignon-bonenstoof.
  5. De verse kruiden rozemarijn en/of bieslook smaken heerlijk bij dit gerecht.

Stoofpot zonder vlees - www.puursuzanne.nl

Hopelijk genieten jullie van dit recept. Gebruik #mitusmeatlessfood op sociale media, als je het recept maakt, dat vind ik hartstikke leuk en zo kan ik het terug vinden :).

Veel liefs,

Mitu

Volg Mitu via haar website en Instagram voor nog meer vegan inspiratie!