Tijd voor pizza. Ik ben dol op pizza’s. Maar elke week pizza eten vind ik zelf, niet echt een goed idee. Ik maak daarom regelmatig  vegetarische wrap pizza’s. Deze “slankere” pizza’s zijn al binnen een kwartier klaar. Je hoeft namelijk geen deeg te kneden maar gebruikt gewoon een volkoren wrap. Deze pizza’s zijn minder machtig en smaken heerlijk. Klink goed toch?! Volkoren wraps zijn tegenwoordig in heel veel supermarkten klant en klaar te koop.

Dalí maakte al eerder een heerlijke wrap pizza. Zij maakte een variant met vega kip, pesto en pijnboompitten. Ook echt een aanrader. En vandaag deel ik mijn favoriet vegetarische wrap pizza met jullie. Ik beleg de wrap pizza met champignons. Ik weet dat er mensen zijn die de champignons “rauw” op de pizza’s leggen maar omdat de wrap pizza maar 6 minuten in de oven gaat bak ik de champignons liever even voor. Ik vind ongebakken champignons namelijk niet lekker en is ook niet heel goed voor je.

Recept: vegetarische wrap pizza’s

Wat heb je nodig voor 4 kleine pizza’s?

  • 4 volkoren wraps
  • 200 gram kastanje champignons
  • halve rode ui
  • kleine bol mozarella (125 gram)
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • twee theelepels Italiaanse kruidenmix
  • peper
  • olijfolie

Hoe maak je de wrap pizza’s?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de champignons fijn en bak deze even kort in wat olie smaken met een klein beetje peper.
  3. Meng de tomatenpuree met een lepel olijfolie en de kruidenmix.
  4. Besmeer de wraps met het tomatenpuree mengsel.
  5. Verdeel de gebakken champignons over de wraps. Snijd de rode ui fijn en verdeel de rode ui over de wraps heen.
  6. Scheur de mozarella in stukken en verdeel over de wraps heen.
  7. Doe de wrappizza’s voor 6 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt de pizza’s gewoon op een rooster leggen.
  8. Garneer met rucola.

Smullen maar!

Vegetarische wrap pizza - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)